• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: TVMost.info

22.07.2019

18:31

HAMPEL: Ostavka Haradinaja važan signal

Politika

HAMPEL: Ostavka Haradinaja važan signal

Podeli vest

Predsednik spoljnopolitičkog odbora poslaničke grupe AFD u Bundestagu, Armin-Paulus Hampel smatra da je ostavka Haradinaja ispravna i da je trebalo odavno da se desi , ali da to može biti samo prvi korak ka pomirenju čemu moraju da slede dalji koraci

- Haradinajeva ostavka je ispravna i odavno je trebalo da se desi. On pripada generaciji boraca gerilske vojske OVK u kosovskom ratu, za koga se tvrdi da je kriv za brojne zločine nad srpskim stanovništvom - kaže Hampel za TV Most. 

On podseća da  je Specijalni sud osnovan u tu svrhu u Hagu 2015. godine te da mu je poslao poziv kao osumnjičenom kome se on sad odaziva i dodaje da je logično da se Haradinaj sada odrekne svog položaja kako ne bi opteretio loše odnose između albanskih i srpskih stanovnika Kosova. 

Ali, ističe Hampel, to može biti samo prvi korak ka pomirenju između Srba i Albanaca, čemu moraju dalji koraci da slede. 

- Političari poput Haradinaja ili kosovskog predsednika Hašima Tačija, uzimaju ljude Kosova kao taoce. To su politički tereti iz prošlosti koji ne smeju više opterećivati dva naroda. Ne stoje na putu razumnih rešenja obični ljudi na Kosovu, već političari kao što je Haradinaj, koji truju političku klimu - navodi predsednik spoljnopolitičkog odbora poslaničke grupe AFD u Bundestagu.

Smatra i da je Zapadni Balkan suviše važan da bi Nemačka i evropska stabilnost nastavile da je ignorišu uz ocenu da su Nemačke Vlade, od Kola preko Šredera do Merkelove po tim pitanjima kriminalno zakazale. 

Stoga, kao AFD, ponovo pozivamo na veliku balkansku konferenciju koja će rešiti kosovsko pitanje i dalje tinjajuće etničke sukobe, naveo ja Hampel.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
branko1

pre 4 godine

Šta na sve ovo reći osim:"S....s... moj golube beli"

Dragan

pre 4 godine

Ma jebalo te pomirenje smrt arnautima od 1 do 101

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija