• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D. - M. D.

22.07.2019

20:06

NE DAJTE HARADINAJU DA POBIJE SVEDOKE! Mediji u Berlinu apeluju na zvaničnike suda za OVK U HAGU!

Politika

NE DAJTE HARADINAJU DA POBIJE SVEDOKE! Mediji u Berlinu apeluju na zvaničnike suda za OVK U HAGU!

Podeli vest

Ugledni mediji u Berlinu apeluju na zvaničnike Suda za OVK da spreče Ramuša Haradinaja da zastrašuje i ubija svedoke kao što je radio tokom dva prethodna suđenja u Hagu

U dva odvojena procesa protiv Haradinaja u kojima je bio optužen za monstruozne zločine na Kosovu saslušano je više od 80 svedoka. Haradinaj, međutim, nikada nije odgovarao za zverska ubistva između ostalog i zbog toga što je oko 30 svedoka i članova njihovih porodica ubijeno od 1999. godine do danas!

Oni su likvidirani u eksplozijama, pregaženi su kolima, rešetani iz automobila u pokretu, živi spaljivani...

VLADIMIR VUKČEVIĆ, BIVŠI
TUŽILAC ZA RATNE ZLOČINE

Nadam se da će Sud za OVK ispuniti ono što zbog čega je osnovan. Mi smo uradili sve što mogli. Usledio je Dik Marti i njegov izveštaj, pa tužilac Euleksa Klint Vilijamson, koji je rekao da ima dokaza za optužnice. Krajnji rezultat bio bi da neko bude osuđen za zločine nad Srbima.

Baš zbog ovoga je Hag 2010. godine poništio oslobađajuću presudu Haradinaju, obrazlažući svoju odluku Haradinajevim zastrašivanjem svedoka.

U trenutku kad je Specijalni sud OVK ponovo osumnjičio Haradinaja za zločine na KiM i kad je, prema nezvaničnim informacijama, saslušano više od 20 novih svedoka, nemački mediji upozoravaju da se svedoci moraju zaštititi.

"Haradinaj je umetnik političkog preživljavanja. Bez obzira na to da li su u pitanju ratni zločini ili mafijaške aktivnosti, nekadašnjem komandantu OVK nikad ništa nije dokazano.

Zasad. Hag ga je već 2005. i 2011. optužio za ratne zločine. U oba slučaja je oslobođen. Upadljivo je bilo što su brojni svedoci ginuli na delimično nerazjašnjene načine", piše berlinski 'Tagesšpigel'.

I ugledni švajcarski list 'Noje cirher cajtung' upozorava na opasnost koja preti saradnicima Suda za OVK.
 

'Pitanje je da li će Sud sada bolje izaći nakraj s ovim problemom. Dvadeset godina nakon događaja svaka optužnica počiva skoro isključivo na iskazima svedoka. Skepsu budi to što haška sudska institucija ima već trećeg tužioca, a nijednu optužnicu', zaključuje ovaj list.

ZEMLJO, OTVORI SE! TAČI POSLE HARADINAJEVE OSTAVKE ZBOG HAGA: Verujem u čistotu borbe OVK i visoke moralne standarde njenih boraca!

Likvidacije svedoka protiv Haradinaja


2002. u Peći su ubijeni zaštićeni svedoci Sadik i Veselj Murići

2003. u zasedi u kod Peći ubijen je Iljir Seljimaj da ne bi svedočio

2003. iz zasede ubijeni Sabahete Toljaj, pripadnik KPS, sa svedokom Isufom Hakljajem. Vozilo u kome su bili zapaljeno je

2003. iz automobila u pokretu ubijen Tahir Zemaj zajedno sa sinom i bratom Enisom i Hasanom. On je bio ključni svedok u slučaju Dukađini grupe

2005. kod benzinske pumpe Molika u okolini Peći iz zasede ubijeni Dželjadin Musaj i njegova unuka. I on je bio u programu zaštite svedoka u slučaju Dukađini grupe

1999-2005. ubijena su Dželjadinova braća Sadik, Ismet i Sinan Musaj

2007. u saobraćajnoj nesreći u Podgorici stradao Kujtim Beriša. On je svedočio kako su mu Haradinajevi vojnici silovali suprugu, njega mučili strujom, a Srbe ubijali kod Radonjićkog jezera

2016. kod Glogovca je hicem u glavu ubijen Bedri Curi, bivši pripadnik OVK i svedok tužilaštva. Godinu dana kasnije njegova ćerka Bleranda pregažena je automobilom u Kosovu Polju
Napomena: iz Tribunala su zvanično tvrdili da nije ubijena 'nijedna osoba sa spiska svedoka ili kojoj je Međunarodni sud odobrio zaštitne mere u ova dva predmeta'!?!

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mladen Mladenovic

pre 4 godine

Ja mislim da je Haradinaj „najnevinija“ ličnost na ovoj Planeti. On svoju nevinost nije dokazivao, kao mlada, prve bračne noći, jer su svi znali istinu, već je, odlukom takozvanih medjunarodnih sudova koji, u suštini, predstavljaju sudsko-pravne nakaze i čudovišta, proglašen nevinim. On sada maše papirima na kojima piše, „Ramuš Haradinaj-„virgo intakta“. Mislim da je i ovo treće ili četvrto pozivanje osumnjičenog Haradinaja, koji, na kraju krajeva, i ne krije da je vršio zločine, još jedan pokušaj i napor takozvane medjunarodne zajednice, gde Nemačka ima zapaženu i vodeću ulogu, da se Haradinaju ponovo uruči pismeni dokaz da je opet „nevin“?! Farsa, šarada i neverovatno infantilna igra u koju bi mi Srbi, da bismo se zadržali na „evropskom putu“, morali da verujemo kao u „dogmu“. Nemci nam nikada neće oprostiti pucanj u „krunu“, kao ni činjenicu da smo, u ovom delu sveta bili skoro jedini koji smo se odupreli njihovom „fireru“, mada to javno niko ne sme da deklariše. U svakom slučaju ne treba nasedati niti obraćati pažnju na ono u šta pokušavaju da nas uvuku oni koji su nas protivpravno, manirom razbojničke bande, bombardovali.

Srbin srpskoga roda

pre 4 godine

A koliko si ih ti osudio Vukčeviću zbog zločina nad Srbima. Koliko si para uzeo za onoliko poslatih Srba u Hag? Srbi ti nikada oprostiti neće.

SS

pre 4 godine

Pa to su ipak nacistički mediji,koni samo zamazuju oči i uši evropljanima.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija