• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

24.07.2019

10:27

ŠIPTARI VOJISLAVA HVATALI ZA VRAT, PA GA ZAKLJUČALI! Detatlji iživljavanja nad srpskim bračnim parom na prelazu Končulj!

Politika

ŠIPTARI VOJISLAVA HVATALI ZA VRAT, PA GA ZAKLJUČALI! Detatlji iživljavanja nad srpskim bračnim parom na prelazu Končulj!

Podeli vest

Doživeli smo veliki šok. Taj policajac je supruga stegao za ruke. Odveo ga je u jedan objekat, gde su ga zaključali. A prethodno ga je rukom uhvatio za vrat, jer se opirao pošto zna da nije kriv. Nije pomoglo ni ubeđivanje da sam teško bolesna i da žurimo lekaru. Njega su odveli kod tužioca u Gnjilane, a meni je pozlilo...

Tako Olgica Todorović (63) prepričava dramu koju je sa suprugom Vojislavom (70) preživela u ponedeljak, oko 11 sati, na administrativnom prelazu Končulj. Ovaj incident dogodio se neposredno posle upozorenja iz Beograda da će napadi na Srbe postati sve učestaliji nakon političkih dešavanja u Prištini, ostavke i odlaska u Hag na saslušanje premijera privremenih institucija u Prištini Ramuša Haradinaja.

Todorovići ne žele da otkrivaju sve detalje, najviše zato što strahuju za bezbednost svoje jedanaestočlane porodice, jedne od retkih u Gnjilanu. Vojislav nije raspoložen za dalju priču, pa nam Olgica objašnjava šta je bio "okidač" za burnu reakciju policije:

- Krenula sam sa suprugom u Vranje na pregled. Problem je nastao kad sam umesto nove kosovske lične karte pokazala dokument koji pokazuje da je lična karta u fazi izrade. Pritom sam dežurnom policajcu u kućici pokazala i staru ličnu kartu.

Međutim, pripadnik kosovske policije nije želeo da razgovara sa njima, naredio je Vojislavu da parkira automobil sa strane i da se isključi iz kolone. Objašnjenje je bilo da nema validna dokumenta, iako je Olgica posedovala i srpsku ličnu kartu.

ŠIPTARSKI TEROR NA PRELAZU KONČULJ: Uhapšen i pretučen Srbin, maltretirali mu ženu potom skočili na njega!

- Moj suprug je otišao da objasni da sam veoma bolesna i da su mi zakazani pregledi u Vranju. Imam hronični bronhitis i bar još deset bolesti. Ubeđivanje nije vredelo, pa je Vojislav revoltiran rekao: "Ne treba narod da ispašta zbog politike".

Potom se sve odvijalo kao na filmu. Policajac koji nije dozvolio prolaz pozvao je mlađeg kolegu, a koji je primenjujući silu sproveo Vojislava. Olgica je pokušavala da spreči ovo maltretiranje, a potom da otvori vrata prostorije u koju su ga zatvorili. Nije uspela. Tada joj je pozlilo...

Ostala je četiri sata na prelazu dok sin nije došao da je odveze. Njenog supruga su policijskim autom prebacili do Končulja, a potom do kuće. Javni tužilac mu je napisao krivičnu prijavu zbog - verbalnog delikta.

Kosovska saopštila da je "Vojislav Todorović uhapšen zato što je odbio da se povinuje policijskim naredbama na prelazu Bela zemlja da se vrati, pošto je izlazak sa Kosova bio onemogućen njegovoj supruzi koja nije imala validna dokumenta. Dodaju i da se Todorović suprotstavio naredbi policajca da se vrate i uputio mu uvredljive reči.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smrad

pre 4 godine

Deda se kurčio pa dobio po tamburi i sad su mu svi krivi osim njega i babe koja je za sve kriva.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija