• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Politika.rs

26.07.2019

15:16 >> 15:18

"PLAN HARADINAJ"! VELIKE SILE koriste haški tribunal DA ZLIKOVCA NAČINE neprikosnovenim GOSPODAREM KOSOVA, ali i da sruše SUD ZA OVK!

Politika

"PLAN HARADINAJ"! VELIKE SILE koriste haški tribunal DA ZLIKOVCA NAČINE neprikosnovenim GOSPODAREM KOSOVA, ali i da sruše SUD ZA OVK!

Podeli vest

Od Džefri Najsa, koji je jedno vreme bio tužilac u Haškom tribunalu, lično sam čuo da je Haški tribunal povremeno bio korumpiran od strane velikih sila, pa postoji mogućnost i da u slučaju Ramuša Haradinaja Sud ne bude potpuno nepristrasan i da protiv onih koji su pozvani da daju iskaze, ne bude podignuta optužnica", kaže za direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov, prenosi Tanjug.

- Ako protiv Haradinaja ne bude podignuta optužnica onda bi se on vratio nazad kao dvostruki heroj. Em je pobedio Hag, em je udario visoke takse Srbiji i onda bi njegova popularnost još više ojačala, a on bi postao neprikosnoven faktor na Kosovu - ocenjuje Popov.

On dodaje da bi i tom slučaju Specijalni Sud formiran za zločine OVK izgubio kredibilitet, pogotovo ako bi se znalo da protiv Haradinaja postoje dokazi, koji nisu uzeti u obzir.

Popov podseća da su, prema nepotvrđenim informacijama u Specijalnom tužilaštvu već saslušani kosovski predsednik Hašim Tači i predsednik parlamenta Kadri Veselji i još neki lideri, što, kaže, potvrđuje da Sud za OVK prikuplja dokaze i proverava ih kroz saslušanja.

On skreće pažnju i na jednu, kako kaže, nelogičnost.

- Ovde jedino postoji jedna nelogičnost, a to je da je taj sud formiran na osnovu izveštaja Dika Martija o 'žutoj kući', gde je ključnu rolu igrao Tači i očekivalo se da će on da bude prvi koji će podleći merama ovog Suda. Desilo se, međutim, da po treći put Haradinaj bude pozvan na saslušanje - kaže Popov.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija