• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.07.2019

18:23

OMLADINA SNS: Pretnje neće zaustaviti Vučića u borbi za bolju Srbiju

Politika

OMLADINA SNS: Pretnje neće zaustaviti Vučića u borbi za bolju Srbiju

Podeli vest

Omladina SNS Beograd najoštrije je danas osudila pretnje predsedniku Srbije i SNS Aleksandru Vučiću i njegovoh porodici poručivši da nasilju, mržnji i pretnjama nema mesta u našem društvu i da takav čin neće uplašiti i zaustaviti Vučića i SNS u borbi za lepšu i bolju Srbiju.

Omladinci iz SNS-a okupili su se danas ispred Starog dvora u znak podrške predsedniku Vučiću i članovima njegove porodice, kojima su upućene pretnje na društvenim mrežama, noseći natpise sa porukama ''''Srbija je jača pd siledžija'''', ''''Deca nisu za politički obračun'''', ''''Stop nasilju'''', ''''Stop pretnjama''''...

Među okupljenima je bio i član Predsedništva SNS Vladimir Orlić koji je u izjavi za novinare rekao da je poziv na ubistvo i silovanje dece predsednika Vučića nezapamćen čin u Srbiji i u savremenom, civilizovanom i pristojnom svetu.

''''Porodicu Vučića su i do sada mnogo puta napadali najstrašnijim i neljudskim rečima i optužbama, ali ovo što su uradili juče i ponovili danas predstavlja vrhunac nezapamćene kampanje koju vode Dragan Ðilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović i njihovi sledbenici maltretirajući građane i narušavajući mir i stabilnost'''', rekao je Orlić.

On je ocenio da je, kada su se pojavile informacije da je uznemiravana porodica brata ministra finansija Siniše Malog, poslata jasna poruka da se može očekivati bescijalna kampanja SzS usmerena protiv porodice i ljudi okupljenih oko Vučića i SNS.

Orlić je istakao da su pretnje i pozivi na ubistvo i silovanje sina i maloletne ćerke Aleksandra Vučića došle od, kako navodi, pristalica manjinske, ali ubedljivo najagresivnije ekipe okupljene oko Ðilasa, Jeremića, Obradovića i ostalih restlova ''''žutog preduzeća''''.

''''Ta ubedljiva, ali agresivna manjina sve vreme diktira atmosferu nasilja, linča, mržnje i fizičkog uništavanja političkih neprijatelja, a oglasili su se i kroz ove pozive na ubistvo i silovanje dece predsednika Vučića'''', kazao je Orlić.

Kako je naveo, Ðilas i njegovi saradnici su, još u vreme kada su žarili i palili Beogradom i Srbijom, jasno pokazivali da za njih nasilje predstavlja legitiman način da ostvare svoje interese.

Orlić je podsetio da je u Ralji napadnut i povređen čovek samo zato što je postavio pitanje koje je, izgleda, bilo isuviše neprijatno za ''''nežne uši'''' Ðilasa i dodao da je ispred Skupštine grada Beograda tokom jednog protesta izbeglih i raseljenih sa Kosova i Metohije Ðilasovo obezbeđenje teško povredilo desetogodišnju devojčicu.

Orlić je kazao da su lideri SzS, od kada su krenuli u stihijsku kampanju u juriš na vlast, fotelje i punu državnu kasu, sve vreme slali poruke da je nasilje legitiman način da ispune svoje ciljeve i politički se obračunaju sa Vučićem i SNS.

Dodao je da je lider Dveri Boško Obradović napadom na članicu Republičke izborne komisije 2016.godine uveo nasilje kao metod političkog obračuna u Srbiji i da su posle toga usledili napadi opozicionih lidera na predsednicu Narodne skupštine Maju Gojković, vređanja premijerke Srbije i drugih narodnih poslanika, pretnje članovima SNS metkom u čelo i vešanjem o bandere.

''''To je njihov jedini odgovor na sve što rade Vučić i SNS sa ciljem da svakog dana učinimo da građanima, a pre svega, deci bude bolje. A Srbija zna da su uloženi veliki napori sadašnje vlasti da se bezbednost dece i njihovih roditelja poveća'''', istakao je Orlić.

Podsetio je da su u vreme aktuelne vlasti, između ostalog, usvojeni Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, izmene i dopune krivičnog zakonika koji predviđa najstrože kazne za one koji nasrnu na decu ili trudnice, kao i da je usvoje ''''Tijanin zakon''''.

Naglasio je da je svaki ekonomski uspeh Vučića i SNS u poslednjih nekoliko godina usmeren ka tome da se obezbedi bolja i lepša budućnost za decu u Srbiji navodeći kao primer rast BDP-a od 4,5 odsto, izgradnju puteva, železničkih koridora, mostova, otvaranje blizu 200 fabrika i 200.000 novih radnih mesta.

''''Jedini odgovor na tu vrstu uspeha i ljubav koju je pokazao predsednik Vučić prema Srbiji bila je uzašna, jeziva i neljudska pretnja i želja da mu sin bude mrtav, a ćerka silovana'''', rekao je Orlić.

Dodao je da i najnovijim pretnjama lideri SzZ porucuju da je nasilje način da sebi obezbede sreću, pa makar to značilo nesreću i teško zlo za sve druge, a pre svega za Vučića i njegovu decu.

''''SNS danas poručuje da je to apsolutno neprihvatljivo i da to nije Srbija. Našoj zemlji nisu potrebni krvoproliće, dečije suze, pretnje i uništavanje, već mir, razvoj i napredak'''', rekao je Orlić i pozvao sve aktere u društvu da se oglase i ograde od takvih pretnji i pokažu gde vrednosno pripadaju.

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Aleksandar Mirković ocenio je da su gola mržnja i želja da se usmrti svako ko misli drugačije i podržava SNS jedino što sledbenici Ðilasa, Jeremića, Obradovića i ostale ''''klike'''' bivšeg režima imaju da ponude građanima.

''''Bolesne pretnje koje je u četvrtak upućene sinu i ćerki predsednika Vučića su slika i prilika svega što Ðilas, Jeremić i Obradović rade u kontinuitetu od kada su ponovo politički aktivirali'''', rekao je Mirković.

On je podsetio da su pre nekoliko meseci na protestu ''''1 od 5 miliona'''' nošena vešala i dodao da je opozicija sa motornom testerom upala u zgradu RTS i maltretirala zaposlene.

Podsetio je i na incident ispred Starog dvora kada su, kaže, žene sprečile upad lideri SzS-a u tu zgradu, kao i na događaj u kojem su, kaže, članovi Dveri napali dve novinarke ispred TV Pink. 

''''Došli smo u situaciju da su mržnja i nasilje postali svakodnevica i da je normalno da se preti svakom ko misli drugačije od Ðilasa, Jeremića i Obradovića i da se njegova bezbednost ugrožava'''', kazao je Mirković.

On je kritikovao to što niko od lidera SzS-a nije osudio niti se ogradio od pretnji Vučiću i njegovoj porodici, a sramotnom je nazvao izjavu Ðilasa da on nije kukao kao Vučić kada je dobijao pretnje i da se nije osvrtao na to, već nastavljao dalje.

''''Kako ga nije sramota, kako se nije osvrtao kada je podneo kriičnu prijavu i na konferencijama za medije direktno optuživao Vučića da je kriv što je Ðilasu neko pretio. Svi iz SNS su istog dana osudili taj čin kao nedopustiv i pozvali nadležne organe da reaguju'''', podsetio je Mirković.

Dodao je da je umesto da osudi pretnje, Ðilas pokušao da ih predstavi kao najobičniju kuknjavu predsednika Vučića. 

''''Kada Ðilas dobije pretnju, kriv je Vučić, a kada neko preti predsedniku Srbije i SNS, niko nije kriv već je to zaslužio. To pokazuje za kakvu se politiku zalaže Ðilas i njegovi saranici i dokaz da sem gole mržnje i želje da se dočepaju vlasti i pune gradske i republičke kase ništa drugo nemaju da ponude građanima.

Mirković je istakao da su za SNS najbitniji rezultati koje postiže kao republička i gradska vlast i koju pokazuju da je prosečna plata u Beogradu danas 576 evra, a da je u vreme Ðilasa bila 460 evra, kao i da je stopa nezaposlenosti smanjena sa 25 na ispod 12 odsto.

Kako je naveo, građani ne pate od amnezije i znaju ko je Beograd upropastio, a zemlju doveo do ruba bankrota.

Poručio liderima SzS-a i građanima da kolika god bila mržnja i bolesna želja lidera SzS da se dočepaju fotelja neće uplašiti niti zaustaviti Vučića i SNS u borbi za lepšu i bolju Srbiju.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihajlo

pre 4 godine

Valjda omladina opozicije ne razmišlja isto kao svoji lideri, onda to i nije normalna omladina.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija