• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.07.2019

23:10

DS PLAĆA ĐILASA, ĐILAS PLJUJE DS! Lider SZS odlučio da uniŠti svaku konkurenciju

Politika

DS PLAĆA ĐILASA, ĐILAS PLJUJE DS! Lider SZS odlučio da uniŠti svaku konkurenciju

Podeli vest

Tajkun Dragan Đilas otvoreno kritikuje funkcionere Demokratske stranke, koju je nekada predvodio, a i dan-danas odlično zarađuje na njoj * Smeta mu što neće da bojkotuju naredne izbore

Lider Saveza za Srbiju tajkun Dragan Đilas otvoreno pljuje po Demokratskoj stranci, koju je nekada predvodio, a i dan-danas odlično zarađuje na njoj!

Đilas je osuo 'drvlje i kamenje' na sve demokrate koje su se usprotivile njegovoj ideji da se već sada proglasi bojkot narednih parlamentarnih izbora, nazivajući ih neznalicama koje su stranku dovele do jedva dva odsto podrške. To možda i ne bi bilo čudno da Đilas od te iste Demokratske stranke, koja je članica SZS, ne uzima ogromne pare.

'Spasilac' partije

Kako smo već pisali, demokrate su upale u velike finansijske probleme zbog kredita od 360 miliona dinara koje su uzele za izbornu kampanju 2012. godine. Đilas je to iskoristio i ponudio se da 'spasi' partiju. A 'spasao' ju je tako što je otkupio dug DS od Razvojne banke Vojvodine (RBV) i sada jako lepo zarađuje na kamati koju naplaćuje ovoj stranci.

ALEKSANDAR MARKOVIĆ
POSLANIK SNS

Đilas je kupovinom DS želeo da ih drži u šaci i da budu pod njegovom apsolutnom kontrolom, ali i da zaradi. Postoje ozbiljni navodi da je Đilas ovakvim manevrom zaradio više od 200.000 evra.

Đilasa, međutim, ova činjenica ne sprečava da kritikuje svakoga u DS ko se usudi da mu protivreči, a među poslednjima su bile Aleksandra Jerkov i Nataša Vučković.
- Hvala velikim poznavaocima politike, koji su stranku doveli na dva posto, što su mi pomogli da shvatim da bojkot ne može biti svrha politike. Ja sam ga 'baš tako video'. Oni imaju više prostora od mene. To koliko ljude interesuje šta oni kažu, pokazuju i tiraži tih novina i rejtinzi emisija u kojima govore - rekao je Đilas u intervjuu za NIN, naglašavajući da se DS potpisivanjem Sporazuma sa narodom obavezala da ga poštuje.

- Samo sam podsetio neke šta piše u Sporazumu sa narodom koji su potpisali. Nema nove priče o bojkotu. Član dva Sporazuma kaže - ne učestvujemo na izborima ako nisu fer i pošteni i ne priznajemo odluke tako izabrane Skupštine. I sad neki kažu da treba da vodimo debatu o tome? Debata se vodi pre nego što stavite potpis na nešto i date reč. Posle toga ili sprovodite ili kršite to što ste potpisali - podvukao je Đilas.

Moralno posrnuo

I dok se niko iz DS nije oglasio ovim povodom, Mario Spasić iz Saveta za monitoring kaže da Đilasa ne zanima politika, već isključivo novac.
- Đilas je pokazao da političke stranke, kao što je bio DS i kao što su sada SZS i Stranka slobode i pravde, njemu predstavljaju samo kasice prasice iz kojih izvlači novac. Pošto je Đilasu važan samo novac, jasno je da njegovi motivi nisu boljitak za građane i on nema kredibilitet da se bavi politikom. Đilas je uništio DS i politički i moralno i finansijski - zaključuje Spasić.

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Fabrikuju afere, da se ne priča o PRLJAVOM NOVCU DRAGANA ĐILASA

Borović: Đilas zaradio milione jednim potpisom

Foto: printscreen

Poslanik DS u Skupštini vojvodine Nenad Borović, kojeg demokrate hoće da isključe iz stranke, potvrdio je da je Đilas zaradio novac na račun ove stranke.
- Samo jednim potezom pera, kad je potpisano kod notara, sačinjen je ugovor između RBV u stečaju i Đilasa, po kome se otkupljuju potraživanja RBV prema DS u visini od 49 miliona, koliko je stranka dugovala banci u dinarima. Istog dana Đilas i tadašnji predsednik DS Bojan Pajtić potpisuju novi ugovor po kome se DS ponovo knjiži taj ugovor od 49 miliona, a Đilas ga otkupljuje za 38 miliona. Znači, jednom transakcijom zaradio je 11 miliona dinara - objasnio je Borović.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija