• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

28.07.2019

21:53

TERALI SU NAS DA JEDEMO IZMET, PIJEMO MOKRAĆU, SEKLI UŠI, ČUPALI NOKTE... Haradinajeva žrtva otvorila dušu, NAJEŽIĆETE SE OD OVOG SVEDOČENJA!

Politika

TERALI SU NAS DA JEDEMO IZMET, PIJEMO MOKRAĆU, SEKLI UŠI, ČUPALI NOKTE... Haradinajeva žrtva otvorila dušu, NAJEŽIĆETE SE OD OVOG SVEDOČENJA!

Podeli vest

Jednom zatočeniku je posle mučenja ispao grkljan, morala sam da pocepam bluzu da bih ga previla, rekla je jedna od preživelih

Porodice žrtava gotovo dve decenije čekaju na sudsku pravdu i osudu svirepih zločina Ramuša Haradinaja, bivšeg vođe terorističkog OVK i kosovskog premijera u ostavci, koji zasad sa slobode čeka eventualno podizanje optužnice pred Specijalnim sudom u Hagu, gde je osumnjičen za ratne zločine nad srpskim i nealbanskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji.

 

"OSETIO SAM MIRIS SVEŽE KRVI, PAKOVALI SMO LEŠEVE U HLADNJAČE I VOZILI U ŽUTU KUĆU"! STRAVIČNO SVEDOČENJE o Haradinajevim ZLOČINIMA!

 

Zona Dukađini


Kao komandant operativne zone Dukađini, gde je tokom rata na Kosmetu počinjeno najviše zločina, naređivao je osnivanje improvizovanih logora - u podrumima, napuštenim kućama i hotelima, gde je vršeno zlostavljanje, sakaćenje i ubijanje otetog stanovništva, među kojima je bilo i žena i dece.


Haradinaj i saborci su, prema svedočenjima, zatočene danima premlaćivali, mučili, silovali...

- Dok smo boravili u tom prostoru, ulazili su mnogi u uniformama OVK, mokrili su pred nama, terali nas da pijemo mokraću, jedemo izmet... Meni su silom gurnuli flašu u usta. R. G. su odsekli levo uvo, stavili ga B. Š. u usta i naredili da pojede. G. Z. su kleštima čupali nokte. Usmrtili su B. K. tako što su mu je jedan dugačak nož progurali u grudi, sleva nadesno. Odvodili su i vraćali žene, silovali ih pred nama. Jednom zatočeniku je posle mučenja ispao grkljan, morala sam da pocepam bluzu da bih ga previla - ispričala je jedna od preživelih svedoka.

Foto: Informer


Bacani u kanal


Žrtve su, prema svedočenju bivših Haradinajevih saboraca, mučene strujom sprovedenom kroz pojilice za stoku, a zatim ubijani i bacani u kanal. Zatrpavali su ih zemljom ili su kanale prekrivali betonskim pločama.

CRNA LISTA ZLOČINACA! Oko 70 članova takozvane Vojske Kosova POZVANO U HAG, još 10 ČEKA POZIV!


Haradinaju se na teret stavlja i optužba da je jedan od organizatora nasilja i pogroma Srba od 17. do 19. marta 2004, kada je iz šest gradova i devet sela proterano 4.012 Srba, oko hiljadu povređeno, deset ubijeno, a uništeno i oštećeno 935 uglavnom srpskih objekata, među kojima su i škole, pošte i domovi zdravlja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
englezii

pre 4 godine

E a sadakrvoloce Britansko -ameriki mamu ti jebem ! Vreme je krajnje d platis raune i ti a i ovi nasi izdajnii mamu im e bem i Djilas I Pozderac i ono djubre Ljotievac pa zatim ia vas tu jos Trajkovicka Francetic Svilanovic Dinkic Labus a ono resto ce da pobegne ako ih mi obicni ljudi ne pohvatamo 1I Podrazumeva se i sva siptarska banda ! Da sw Srbija konacno ocisti od govana ! I na kraju neka se cuje sirom sveta ko su ti zapadnjaci !Nacisti su za njih male bebe !

danilo adzovic

pre 4 godine

ma ajde sta rece mrco dobri i pomalo posteni

Miloš Milošević

pre 4 godine

Slušam vesti redovno i ne mogu da verujem da se "Kosovo" spominje bez ove skraćenice tzv. "nezavisno". Nije valjda da je došlo do ogromne izdaje svega Srpskog, a naravno džabe i tolike žrtve za vreme bombardovanja 1999. godine. Kakva crna EU ? NIKAD !

Marko

pre 4 godine

Užas! Ni Tači nije ništa bolji. Kako su mogli Vučić i ostali da pregovaraju sa tim zločincima. To je izdaja Srbije i srpskog naroda. Te zločince trebaju naše tajne službe da likvidiraju.

bogoljub

pre 4 godine

Kakvu pravdu čekate? Vratite istom merom, krvniku ili nekom iz familije.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija