• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.07.2019

13:12

(VIDEO) VUČIĆ O JEREMIĆU: Čekajte da vidite kome će Albanci da prave spomenik!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ O JEREMIĆU: Čekajte da vidite kome će Albanci da prave spomenik!

Podeli vest

Čekajte, da vidite kome će Albanci da prave spomenik sledeće godine, rekao je predsednik Aleksandar Vučić komentarišući navode medija da je Vuk Jeremić 2005. godine od Rusije tražio da prizna nezavisnost Kosova. Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše navode tog lista, rekao da svi ljudi u Srbiji, ako hoće da budu pošteni pred sobom, sve znaju i sve razumeju

 

- Čekajte da viditi kome će od Srba Albanci da prave spomenik u Prištini i budite sigurni da to neću biti ja, već neko drugi, pozivajući se, pre svega, na odluke Međunarodnog suda pravde iz 2010. godine - naveo je Vučić.

On je rekao da Srbi neretko vole da obmanjuju sebe, posebno u prilikama kada ne snose odgovornost i ne moraju o nečemu da odlučuju.

- Kad ne snosite odgovornost, lako je da se ponašate neozbiljno. Ja to sebi ne mogu i ne želim da dozvolim - rekao je Vučić i dodao da je, s druge strane, generalno kritika pošteđen samo onaj ko ne radi i ne govori ništa.

Vučić kaže i da svi znaju šta su pojedinci radili 17. marta, kad se dogodio pogrom na KiM, kao i 2008. kad je Kosovo proglasilo nezavisnost, kao i narednih godina... "A, radili su uglavnom ništa ili ''u korist svoje štete'' -, primetio je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše Jeremićevu najavu da će zbog tog teksta tužiti Srpski telegraf, kao i njegove komentare na Tviteru da će drakonska kazna stići sve nakon pada režima, kada se bude sudilo ne samo za uvrede, Vučić kaže da su neki izgubili živce, jer ih narod neće.

- Što se uzbuđujete, ne treba da se sekirate. Što više viču, što su glasniji, to znači da su nervozniji, što je obrnuto proporcionalno njihovoj snazi u narodu - rekao je Vučić novinaru.

Predsednik je komentarisao i performans u organizaciji "1 od 5 miliona", čiji predstavnici su u subotu prosuli dzakove sa listićima sa njegovim imenom ispred zgrade Predsedništva.

- A, u džakovima, kao i obično, ništa... - rekao je i dodao da na to gleda kao na zabavu, a ne kao na nešto ozbiljno, o čemu treba da razmiušlja.

Oni svi zajedno nemaju deset odsto, ali, ističe, pokušavaju na silu nešto da urade. Kaže da, međutim, nije smešno to što oni pokušavaju da naruže grad, kao što su, ocenjuje, pokušavali da urade i prošli vikedn, kada je, navodi 260 okupljenih građana pokušalo da zauzme ceo grad.

Zaključuje, međutim, da je to u redu, jer građani umeju da vide šta se dešava.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Luka

pre 4 godine

Доказани велеиздајник Јеремић ,њему отаџбина и национални интереси нису свети ,само његово величанство $$$.

mihajlo

pre 4 godine

Treba ga isporučiti albancima, trebaju im biseri.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija