• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fonet

29.07.2019

14:55

TOTALNI HIT! NOSITE STOMAČIĆ K'O IVICA DAČIĆ... Bora Čorba novu pesmu posvetio šefu diplomatije!

Politika

TOTALNI HIT! NOSITE STOMAČIĆ K'O IVICA DAČIĆ... Bora Čorba novu pesmu posvetio šefu diplomatije!

Podeli vest

Muzičar i pesnik Bora Đorđević čestitao je Ivici Dačiću na 14. povlačenju priznavanja nezavisnosti Kosova koje je stiglo iz Centralnoafričke Republike i najavio da će na narednom albumu Riblje čorbe jednu pesmu posvetiti njemu

- Refren ide: "ministar inostranih poslova pevanjem ruši priznavanje Kosova. Nosite stomačić k'o Ivica Dačić" - izjavio je Đorđević za FoNet i ocenio da Dačić obavlja sjajan posao.

Kada je reč o suštini kosovskog problema, on smatra da se zapravo radi o Trepči i rudama kojima je Kosovo obilato snabdeveno i ima ih za višedecenijsku eksploataciju.

U serijalu razgovora Kosinus, on objašnjava da mu je, između sporazuma i zamrznotog konflikta, bliža ova druga varijanta.

Rešenje ne vidi u učešću međunarodne zajednice, uveren da mnogi među njenim predstavnicima ni ne znaju gde je Kosovo.

- Toliko je pregovarano, toliko je bilo posrednika u pregovorima i toliko su pregovori potcenjivački i ucenjivački za Srbiju, da o tim pregovorima ne bih preterano ni razmišljao - poručio je Đorđević.

Kao primer, on pominje odnose Kine i Tajvana i priznaje da "niti smo mi Kina, niti je Kosovo Tajvan", ali je to "situacija u kojoj Kina ne priznaje Tajvan ni u ludilu".

Đorđević je, međutim, svestan da je jedna situacija de fakto, a druga de jure i objašnjava da "Kosovo de fakto postoji, dok de jure, pravno, Kosovo ne postoji".

- Tako je u preambuli našeg Ustava za koju smo se toliko borili - naglasio je Đorđević i podsetio da je takav Ustav jedva prošao i da je morao i patrijarh Pavle da interveniše.

Foto: Pink promo

- Osnovni cilj neprijatelja celovite Srbije je da sruše taj Ustav, i preambulu Ustava - poručio Đorđević.

Smatra da je kompromis po pitanju Kosova teško pronaći, ali je uveren da tamo ima ljudi sa kojima je moguće razgovarati.

Povodom ideje razgraničenja, Đorđević podseća da je svojevremeno, kada je predsenik SR Jugoslavije Dobrica Ćosić predložio "jeretičku" podelu Kosova, i on u tekstu za Frankfurske vesti izašao sa svojim predlogom podele.

- Da se spasi šta se spasti može, pre svega ljudi, a svaka svetinja na teritoriji koja navodno pripada njima, da se kamen po kamen prenese u Srbiju - obrazložio je Đorđević.

On smatra da ta ideja i danas zvuči jeretečki i napominje da se Srpska pravoslavna crkva (SPC) s tim nikada neće složiti.

Smatra da nema potrebe za raspisivanjem referenduma o statusu Kosova i protivi se prijemu Kosova u međunarodne organizacije.

- Šta jedna lažna republika ima da traži u Ujedninjenim nacijama - upitao je Đorđević.

Ima mnoge utiske sa Kosova, pa se priseća i nastupa u okviru "Bajk rok misije" u Kosovskoj Mitrovici, gde su brojni učesnici dočekivani kao malo vode na dlanu.

- Beograd misli da je Kosovo mnogo daleko od Beograda, a nije - zaključio je Đorđević. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srbo

pre 4 godine

De fakto,pola shiptara ima srpske pasose.De jure kad im se stopira promet narkotika i obelodani sav kriminal ni Albanija ih neće hteti(drugu polovinu) tako da će opet ostati u sastavu Srbije.

ivan

pre 4 godine

Sve je to super.Svaka čast min istru i ja ću glasati za njega na izborima, ali ima samo jednu manu. Treba da navija za Zvezdu. Bravo Misnistre

srbi fašisti

pre 4 godine

zašto se ovaj odvratni smrdljivi četnik ne opere smrdi do EU glupi tekstovi tako da ih srbi koji su ispod prosjecno intelientni mou da shvate

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija