• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.07.2019

12:00

VUČIĆ MONDOLONIJU: Srbija je iskreni i pouzdan partner Francuske

Politika

VUČIĆ MONDOLONIJU: Srbija je iskreni i pouzdan partner Francuske

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Francuske Frederika Mondolonija kome je zahvalio za izuzetan doprinos jačanju srpsko-francuskih odnosa i poštovanju koje je, tokom svog boravka u Beogradu, pokazao za Srbiju

 

Vučić je rekao da je kruna predanog diplomatskog rada ambasadora Mondolonija bila nedavna poseta predsednika Makrona, kojom su Srbija i Francuska potvrdile nameru da, na osnovu postojanog prijateljstva i dogovorenog strateškog partnerstva, unaprede političku i ekonomsku saradnju, kao i saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, što se odražava i kroz broj potpisanih bilateralnih dokumenata i dogovora koje treba ispuniti u narednom periodu.

On je još jednom zahvalio na časti, osećanjima i poštovanju koje je francuski predsednik ukazao Srbiji i njenim građanima, čime je osvojio našu duboku naklonost.

- Poseta predsednika Makrona je zauvek obeležila istoriju srpsko-francuskih odnosa - rekao je predsednik Vučić i dodao da Francuska uvek može da računa na Srbiju kao iskrenog prijatelja i pouzdanog saveznika, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

On je naglasio da su, imajući u vidu ugled i uticaj Francuske u okvirima evropske i svetske politike, razumevanje koje je iskazao predsednik Makron tokom posete, od najvećeg značaja za Srbiju i izrazio nadu da ćemo i u budućnosti imati aktivnu podršku Francuske u evropskim integracijama i drugim značajnim pitanjima.

Predsednik Vučić je ambasadoru Mondoloniju poželeo mnogo uspeha na važnoj dužnosti direktora Direkcije za kontinentalnu Evropu u Ministarstvu evropskih i spoljnih poslova Francuske, koju preuzima na molbu predsednika Makrona i šefa diplomatije Le Drijana.

Ambasador Mondoloni je rekao da će ostati privržen razvoju srpsko-francuskih odnosa i podržavati politiku mira i saradnje na Zapadnom Balkanu, koju vodi predsednik Vučić.

On je rekao da je zadovoljan što su, tokom njegovog ambasadorskog mandata, Srbija i region vraćeni na agendu Francuske.

- Predsednik Makron je naišao na veoma topao prijem u Srbiji i otputovao je sa velikom energijom za rad na odnosima sa Srbijom i regionom - naglasio je odlazeći ambasador Francuske.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihajlo

pre 4 godine

Izuzetna aktivnost ambasade Francuske, kulminirala posetom predsednika Makrona.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija