• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Intermagazin

30.07.2019

21:50

PANIKA NA BALKANU I NA KOSOVU - RUSIJA NAORUŽAVA SRBIJU! Priština se plaši da će Beograd poslati vojsku u svoju južnu pokrajinu!

Politika

PANIKA NA BALKANU I NA KOSOVU - RUSIJA NAORUŽAVA SRBIJU! Priština se plaši da će Beograd poslati vojsku u svoju južnu pokrajinu!

Podeli vest

Udarna tema u prištinskim medijima i dalje je primopredaja ruskih oklopnih vozila Vojsci Srbije u prisustvu srpskog predsednika Aleksandra Vučića i ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Bocan Harčenka

Mediji u Prištini posebno naglašavaju prisustvo novog ambasadora Rusije u Srbiji kojem je Vučić poručio da „zahvali Putinu i Šojguu", ali i izražavaju ozbiljnu zabrinutost zbog moćnog ruskog poklona Srbiji.

Prištinski dnevnik Gazeta ekspres u tekstu pod naslovom „Rusko naoružavanje Srbije zabrinjava Kosovo" navodi da je „Rusija donirala vojna vozila Srbiji, dovodeći u pitanje bezbednost u regionu".

List prenosi status zamenika ministra odbrane lažne države Kosovo Burima Ramadanija koji je objavio na Fejsbuku.

"Srbija se vratila u Malu Rusiju i to zabrinjava region", napisao je Ramadani.

- Orijentacija i naoružavanje Srbije ruskom opremom ima za cilj ugrožavanje celog Balkana, istovremeno predstavljajući rusku i srpsku odmazdu protiv NATO i svetskih demokratija - objavio je Ramadani na Fejbuku, a prenela Gazeta ekspres.

Ramadani je dalje naveo da će se „trajni mir u regionu postići tek kada svaka država uđe u NATO. Rekao je da nijedna država ne služi kao Mala Rusija".

- Prisustvo i proširenje NATO-a sa Hrvatskom, Albanijom, Crnom Gorom i sada sa Severnom Makedonijom pomoglo je regionalnom miru i bezbednosti - rekao je.

I dnevnik Koha ditore pod gotovo identičnim naslovom „Rusko naoružavanje Srbije zabrinjava Kosovo" piše da „kontigent naoružanja koji je Srbija danas dobila od Rusije nije prošao bez odgovora na Kosovu!

I ovaj list prenosi izjavu Burima Ramadanija da je reč o „povratku Srbije u Malu Rusiju", što, kako navodi „zabrinjava celi region".

Koha je objavila i deo Fejbuk statusa bivše pripadnika OVK Envera Dugolija, koji postavlja pitanje "Zašto se Srbija naoružava?", a potom i sam odgovara:

- Srbija se sve više naoružava visoko modernom opremom i oružjem, koje ponekad dobija kao poklone od Rusije, a nekad ih kupuje. Čak i uprkos protivljenju NATO, Srbija se nije zaustavila. Predsednik Vučić je rekao da ova teška oružja (od kojih sva ofanzivna) služe za odbranu Srbije!? Ko preti ovoj zemlji? Ono što je poznato i što se vidi je da, ne samo da joj niko ne preti, već je i miluju. Srbija nije kažnjena zbog ratova koje je vodila u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i nedavno na Kosovu, koja je počinila genocid i grozne zločine, naročito u Bosni i Hercegovini i na Kosovu - napisao je Dugoli.

Prema njemu, naoružavanje se nastavlja sa samo jednim ciljem:

- Povratak izgubljenih teritorija, koje čak i danas smatra za svoje stavljajući ih u Ustav, što je slučaj sa Kosovom.

Dugoli tvrdi da nije teško razumeti namere Srbije.

- Da li se mi ponašamo odgovorno. Bez sumnje kažem ne! Umesto da gradimo iskrene odbrambene politike sa Albanijom, mi smo usvojili tri zakona koji Kosovskim bezbednosnim snagama daju ovlašćenja da štite suverenitet. Prošlo je skoro godinu dana od kada se misija promenila, a i dalje nema napretka u dobavljanju novog naoružanja i opreme. Sve to se događa jer nema volje da se napravi prava vojska. Dok se god mi bavimo takvim banalnim stvarima olakšavaćemo trku u naoružavanju Srbiji, ili odbrani, kako je Vučić naziva - dodao je.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ahmet

pre 4 godine

Lepo sam vam rekao .. siptari .. kupujte imanja po albaniji i to sredisnji i juzni deo ... posle ce biti skuplje ..

Amer

pre 4 godine

Jeste svi se tresu of 1960tih naoruzanja, opasnisu, jedna zolja moze da pobije sve u Tim glupim vozilima iz praistorije, zasto je narod tako nepismen u Srbiji.

Dec

pre 4 godine

Ceo svet zna da Vučić nece poslati nikakvu vojsku na Kosovo, samo se informerci prave da su neobavešteni.

miroslav moric

pre 4 godine

daj boze da rokne da znamo cija ce krava da pase livade od djevdjelije do triglava.ili sve ili nista neka bude ono sto mora biti.da docekam da se nas aca gica od milja vrati na svoje na bled.

Ako

pre 4 godine

Neka pošalje pa neće niti jedan vojnik da izađe živ iz te "Južne pokrajine" a i sigurno cneće biti srpskih kolonba ko 95g kad ih je krivousti pustio žive!?

Penzioner

pre 4 godine

Otimaci, pre ili kasnije bicete kaznjeni za sve sto ste uradili i to cete dobiti sa zateznom kamatom. Jasno!

DEDA RAKA

pre 4 godine

Srbija je uz MALU RUSIJU zbog VELIKE ALBANIJE ! Šta tu nije jasno ?

zoran miljkovic

pre 4 godine

МЕНЕ ЗАХВАТИ ЈЕЗА,КАДА ВИДИМ ДА СТРАНИ АМБАСАДОР (руски) ДУЖЕ ПРИЧА ОД МОГ ПРЕДСЕДНИКА,јел он побркао лончиће, па он је службеник а ПРЕДСЕДНИК ЈЕ ПРЕДСЕДНИК,или дошло време да тако треба.

Frajla

pre 4 godine

Pa je misle šipćari da će srpska teritorija koju oni otimaju biti njihova? To se nikada neće desiti!

Ludi milojko

pre 4 godine

Pa jeste plase se, ali samo da to se ne desi pred da oni dobiju na poklon oruzije od amerukanaca ( Super Cobra borbene helikoptere, TOW-2 pt rakete, M2A3 Oklopna vozila pesadije, nesto M60a3 tenkova iz rezerve i Roland PVO sistem iz nemacke...)..

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija