• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.07.2019

10:32

(VIDEO) FIJASKO OPOZICIJE, HOĆE VLAST BEZ IZBORA! Vesić: Đilas je prekršio dogovor, pozvao medije, politiku doživljava kao nešto što može da se kupi!

Politika

(VIDEO) FIJASKO OPOZICIJE, HOĆE VLAST BEZ IZBORA! Vesić: Đilas je prekršio dogovor, pozvao medije, politiku doživljava kao nešto što može da se kupi!

Podeli vest

Funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić izjavio je danas da su naprednjaci stranka dijaloga i otvoreni za različite ideje i naveo da je jedini zahtev opozicije na jučerašnjme sastanku na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu bio da predsednik Aleksandar Vučić prestane da se bavi politikom

On je za TV Pink rekao da je vlast prihvatila poziv Fonda za otvoreno društvo i Fonda za političku izuzetnost da na FPN razgovara sa opozicijom jer je spremna da razgovara o svemu što može da unapredi život građana.

On je, međutim, ocenio da je opozičija još jednom "doživela fijasko", jer su njeni predstavnici govorili da nikada neće razgovarati s predstavnicima vlasti, organizovala proteste, pravila blokade predsednika države. 

-To je fijasko njihove politike. Jedini zahtev opozicije bio je da se zabrani Vučiću da se bavi politikom u vreme izborne kampanje. Da ne sme da objavi ako neka fabrika dolazi u Srbiju, da ne sme da prima svetske zvaničnike - Vladimira Putina, Emanuela Makrona, Si Ðinpinga - naveo je Vesić.

BRNABIĆ O RAZGOVORU SA OPOZICIJOM: Pričalo se o promeni pravila koja su oni sami postavili!



Naglasio je da Vučić sigurno neće razgovarati s predstavnicima opozicije, da neće razgovarati s ljudima koji prete njegovoj deci, koji prete njegovoj porodici, koji napadaju njegove saradnike.

-Vučić će kao predsednik države razgovarati sa šefovima poslaničkih grupa kada neko od njih uđe u parlament i formira poslaničku grupu. Njegova ustavna obaveza je da razgovara sa šefovima poslaničkih grupa kako bi onima koji imaju većinu dao mandat da formiraju vladu. To se radi u svim demokratskim državama - naglasio je Vesić.

Tadić nezakonito prisluškivao Vučića

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić priznao je da su za vreme njegove vlasti nezakonito prisluškivani Aleksandar Vučić, Goran Vesić i Vladimir Ðukanović, izjavio Vesić.
 

-Spojio ličnog i političkog protivnika da bi mogao da ima informacije i o jednom i o drugom. Tadić je to radio nezakonito, jer ne postoji nijedan dokaz o prisluškivanju tamo gde je to rađeno, već je sačuvan na drugim mestima - dodao je Vesić.

Podsetio je da po zakonu, u Srbiji neko ko je bio predmet prisluškivanja mora o tome biti obavešten, a da Vučić, Ðukanović i on (Vesić) nikada o tome nisu bili obavešteni.

Pokušali su, navodi, da se opravdaju da su Vučića prisluškivali preko Ðukanovića i Vesića, koji su označeni kao ekstremisti, jedan zato što je strastveni navijač Zvezde i drugi jer se otvoreno suprotstavljao Borisu Tadiću.

-Jasno vam govori kakvi su to diletanti. Tadić je prisluškivao svog političkog protivnika, radio je to nezakonito i to govori kakva je bila ta vlast - rekao je Vesić i dodao da je motiv njegovog prisluškivanja lična osveta.

Zbog otvorenog sukoba s Borisom Tadićem, kako kaže, često su i ljudi oko njega trpeli, te tako kompanija u kojoj je radio nije mogla da dobije nijedan posao, a pošto je bio član UO FK Crvena Zvezda i klub je trpeo.

-To je čovek malih dometa koji je unesrećio Srbiju. Imao je priliku da vodi Srbiju i donosi ključne odluke o njenoj budućnosti, a kako se to završilo, vidimo danas i da Vučić posle sedam godina ne može da ispravi greške Tadića - zaključio je Vesić.


Dodao je da je tribina na kojoj su bili predstavnici vlasti i opozicije na FPN, trebalo da bude bez medija, ali da je lider Saveza za Srbiju Dragan Ðilas prekršio dogovor i pozvao novinare.

-To pokazuje da je on čovek koga ne interesuju pravila i dogovori, ne poštuje čak ni svoje kolege iz opozicije. Stalno vodi rat da postane lider opozicije iako nema stranku, već pokušava da je kupi. Ðilas razume politiku kao nešto što može da se kupi - ocenio je Vesić.

DEJAN VUK STANKOVIĆ: Sastanak pokazao da je dijalog, uprkos tenzijama, ipak moguć!



Opozicija bi, kako je rekao, da dođe na vlast tako što će Vučiću da se zabrani da se bavi politikom iako ga podržava 56 odsto građana.

-Jedini problem je što narod neće da glasa za njih. Sad bi oni da ponište narod i da dekretom, nekom odlukom, dođu na vlast - zaključio je Vesić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija