• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

02.08.2019

22:00

CRNA GORA SVE VIŠE ZASTRANJUJE U ANTISRPSKU HISTERIJU! MILO SLAVI "OLUJU"!

Politika

CRNA GORA SVE VIŠE ZASTRANJUJE U ANTISRPSKU HISTERIJU! MILO SLAVI "OLUJU"!

Podeli vest

Crna Gora najavila da će sledeće nedelje u Knin poslati svoje predstavnike na proslavu genocida nad Srbima! Prošle godine na ustaški pir poslali pukovnika Mašulovića

Crna Gora će i ovog 4. avgusta, drugu godinu zaredom, poslati svog vojnog atašea u Knin na proslavu ustaškog genocida nad Srbima! Ovo je juče i zvanično potvrđeno u Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore.

"U skladu sa uobičajenom diplomatskom praksom, a pogotovo između saveznika unutar NATO, diplomata iz naše ambasade biće i ove godine prisutan na obeležavanju akcije 'Oluja', saopštili su iz Milovog ministarstva.

Prošle godine slali atašea

Đukanovićev režim je prošle godine prvi put poslao svog vojnog atašea, pukovnika Ivana Mašulovića na proslavu godišnjice etničkog čišćenja Srba.

Prema rečima Andrije Mandića, jednog od lidera Demokratskog fronta (DF), ovo je sramni čin kojim režim Mila Đukanovića po ko zna koji put želi da ponizi srpski narod i Srbiju.

- Gledano po onome kako se Milo Đukanović i njegovi poslušnici ponašaju prema Srbima i Srbiji, slanje izaslanika na obeležavanje zločinačke akcije 'Oluja' uopšte ne čudi. Od izdaje, koja je počela 1997. godine, Milo Đukanović je svakim danom sve bliži vlastima u Tirani, Prištini i Zagrebu, nego onima u Beogradu - ističe Mandić, dodajući da režim u Crnoj Gori ne šalje izaslanika na ovu sramnu proslavu zato što želi da podrži Hrvatsku i Hrvate, već da bi ponizila Srbe i Srbiju.

Činjenice o 'Oluji'

* Više od 250.000 Srba proterano iz svojih domova
* Više od 3.000 poginulih i nestalih tokom i posle akcije
* 1.209 ubijenih i nestalih bili su civili, većina starija od 60 godina
* 795 osoba i dalje se vodi kao nestalo, mahom žene i deca
* 546 žrtava su bile žene, uglavnom starije od 60 godina
* 379 ekshumiranih posmrtnih ostataka nije identifikovano
* 165 tela ukopano je pod oznakom "nepoznato"
* Generali Mladen Markač i Ante Gotovina presudom iz Haga oslobođeni su krivice za zločine

- Vlast u Crnoj Gori to radi kako bi povredila i ponizila Srbiju i Srbe bilo gde da žive. Po ko zna koji put svesno i namerno guraju prst u oko bratskoj Srbiji i srpskom narodu. To nimalo nije slučajno - naglašava Mandić.

Ruganje žrtvama

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da je odluka o slanju predstavnika na obeležavanje zločinačke akcije 'Oluja' još jedan u nizu antisrpskih poteza Đukanovića.

- Ova odluka predstavlja direktno ruganje nevinim žrtvama stradalim u ovoj zločinačkoj akciji. Zbog toga bi naše Ministarstvo spoljnih poslova moralo da uputi protestnu notu u kojoj će izraziti nezadovoljstvo zbog odluke crnogorskih vlasti da pošalje predstavnika u Knin da slavi zločine koji su počinjeni nad oko 2.000 srpskih civila i ratnih zarobljenika koji su stradali tokom i nakon zločinačko-genocidne akcije 'Oluja' - zaključuje Linta.

Sednica Skupštine Crne Gore otvorena na albanskom

Nezapamćeni skandal u Skupštini Crne Gore! Potpredsednik ove institucije, Albanac Genci Nimanbegu otvorio je sednicu redovnog zasedanja najvišeg zakonodavnog tela Crne Gore obraćajući se poslanicima na albanskom jeziku. Zbog toga je protestovao poslanik DF Milun Zogović, koji je potpredsednika skupštine podsetio gde se nalazi.

- Potpredsedniče skupštine, s obzirom na to da se ovaj parlament nalazi u Crnoj Gori, a ne u Albaniji ili na Kosovu, ni u Prištini ni u Tirani, smatram da biste zvanične sednice ovog parlamenta trebalo da otvarate na srpskom jeziku ili na zvaničnom jeziku. Nemam ništa protiv što vi govorite 'mirdita' ili kako se već kaže, ali bilo bi korektno da posle toga kažete i 'dobar dan', kako se ne bismo mi ovde gubili u vremenu i prostoru. Rekli ste samo 'mirdita' i tako otvorili sednicu. Smatram da treba ipak malo da se vratimo u neke realne okvire - odbrusio mu je Zogović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
englezii

pre 4 godine

Koga cudi to sa tim lopovovom ! Mene ne ! Jednog dana , a to nije tako daleko bit ce odbacen kao w papir kao sto to obicno rade takvi kakav je i taj lopov ,samo veci lopovi nego sto je on M Djukanovic ! Svaki puta se ponavlja jedna te ista situacija sa svim sluganima i amerikim dupeuvlakacima ! Neka neka tako im i treba ! Samo bih voleo da kada dodje momenat cisenja da se oprt ne nadje neki nivni Srbin da tog lopovcinu Mila uzme u zastitu pa makar i kobajagi ! Kada ga isti kao on samo mnogo veci puste niz vodu mi samo treba da povucemo vodu da to govno sto brze i sto bolje otpliva tamo gde mu je i mesto !

Saradžogla

pre 4 godine

Tereza Kesovija je govorila: - Upadoše đetići u moje dvorište i pokupiše mi donje vešove sa žice! ... Ko ne zna Tereza je poznata hrvatska pevačica stare garde.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija