• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.08.2019

19:44

POLITIKOM NASILJA DO VLASTI BEZ IZBORA! Glišić: Opozicija se sastoji od DVA LOPOVA I FAŠISTE!

Politika

POLITIKOM NASILJA DO VLASTI BEZ IZBORA! Glišić: Opozicija se sastoji od DVA LOPOVA I FAŠISTE!

Podeli vest

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić za atmosferu nasilja u Srbiji, koja je kulminirala pretnjama po fizičku bezbednost predsednika Aleksandra Vučića i njegove dece, optužuje lidere Saveza za Srbiju, a ističe i da je jedini cilj opozicije osvajanje vlasti bez izbora

- Atmosfera linča je politika tog saveza i ne mislim da je posledica fijaska protesta, jer je nasilje od prvog dana osnovna ideja tih ljudi, pošto za druge ideje pameti nemaju. Pretnje deci predsednika Republike pokazuju da se radi o beskrupuloznim ljudima bez osećaja ljudskosti i zaslužuju najoštrije osude i javni prezir - istakao je Glišić.

Upitan da li mu je posle skupa u prostorijama FPN-a jasnije šta opozicija želi i da li su njihovi zahtevi prihvatljivi Glišić kaže:

- Jedino što opozicija želi jeste vlast bez izbora. I to više i ne kriju. Idealni uslovi za njih su da neko dođe i proglasi ih za vlastodršce. Ono što oni ne žele jeste to da izađu pred narod, budući da narodu ne pada na pamet da se vraća u prošlost.

Na pitanje da li se radi o pojedinačnim slučajevima ili o političkom programu da se silom osvoji vlast i zašto iz opozicije nema osude ovakvih napada, Glišić navodi da se ne mogu čuti osude, pošto to bi znacilo da sami sebe osuđuju. 

- Sve što su dosad pokazali građanima Srbije jeste golo nasilje i treba jasno reći da su Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović generatori takve politike - istakao je Glišić.

PROČITAJTE KOMLETAN GOVOR ALEKSANDRA VUČIĆA NA KOMEMORACIJI POVODOM 24. GODIŠNJICE 'OLUJE': Nećete nas nikada ućutkati, čuće se za sve srpske žrtve!



On je dodao i da se Srpska napredna stranka takvoj politici suprotstavlja radom i rezultatima, a da izbori uvek pokažu pravu sliku i narod nepogrešivo ocenjuje svakog od učesnika.

Komentarišući reakcije na taj sastanak iz opozicije, ocenjuje da se radi o bahatim ljudima i da tu ništa ne treba da čudi.

Povodom pretnji pojedinih lidera SZS da će silom sprečiti izbore ukoliko se ne ispune svi njihovi zahtevi, kaže da je Tužilaštvo trebalo da reaguje na mnoge akte nasilja Đilasa, Jeremića i Obradovića, pa nije. 

- I u ovom slucaju se, siguran sam, nece oglasiti. A sto se tice dva lopova i fašiste, trebalo bi da znaju da bez volje naroda na vlast nece doći, a isti taj narod nece im dozvoliti da na silu bilo šta urade i da bilo koga spreče da obavlja svoju dužnost - poručio je Glišić.

BOLESNA HRVATSKA UCENA: Ako hoće u EU, Srbija mora da slavi 'Oluju'!?



Kada su u pitanju varnice s koalicionim partnerima i u Skupštini i u Vladi navodi da koliko koalicioni partneri tokom ovog mandata poštovali SNS, toliko će i oni njih.

- Na jesen ćemo sve detaljno analizirati i imati odluku ko zaslužuje da se nađe na listi koju će predvoditi Aleksandar Vučić - kaže Glišić.

Upitan da li ima realnih osnova za nezadovoljstvo kod dela članova i ima li mesta za tvrdnju da je SNS podeljena na one koji rade za dobrobit države i one koji se bave samo ličnim profitom, Glišić ističe da svako ima pravo da bude zadovoljan ili nezadovoljan, ali svoje stavove treba da iznosi u stranci, pošto nas je stranka birala na određena mesta, a ne novine. 

- Naravno da postoje oni koji nose stranku na svojim leđima, dok drugi taj teret pridržavaju jednim prstom. Napravili smo dosta kadrovskih promena unutar stranačke organizacije i svakako će ih biti još. Pre ili kasnije, svako snosi odgovornost za ono što je njegov stranački rezultat - ističe on.

Komentarišući to što se stiče utisak da je u stranci aktivno samo nekoliko desetina funkcionera, Glišić smatra da je to stvar savesti. 

- Ili verujete u politiku koju zastupa naš predsednik ili ne. Ako verujete, onda je branite. Ako mislite samo na sebe, onda ste zalutali u SNS - poručuje on.

SZS LUDILO! Handanović: Boška, Đitlera, Vuka i kompaniju ne zanima dogovor, već da posedaju u fotelje!



Na pitanje da li rade na tome da predsednika stranke Aleksandra Vučića razuvere u odluci da napusti čelo stranke, Glišić kaže:

- O tome ćemo nakon izbora.

Upitan kako komentariše to što, prema dostupnim istraživanjima, Sergej Trifunović, ima skoro isti rejting kao partije, pokreti i sindikati ujedinjeni u SZS-u, ocenjuje da Đilas to teško podnosi i da je zbog toga već krenuo u napad na Trifunovića.

- Podmuklo, kako samo on zna, i to preko svojih medija. Ne bih se mešao u njihove odnose, želim im srećan rad - napominje Glišić.

Na pitanje da li je korektno to što što opozicija pokušava da profitira na najtežem nacionalnom pitanju kakvo je Kosovo i Metohija, Glišić navodi da kada oni pomenu pitanje Kosova, to je vrhunac cinizma i bezobrazluka. 

- Vuk Jeremić je utemeljivač nezavisnosti Kosova, što Albanci ističu svuda i na svakom mestu. Dragan Đilas takođe jer je tada bio zajedno s njim na vlasti i podržavao ono naše glupiranje pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, koje ima nesagledive posledice po sve nas - objašnjava Glišić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihajlo

pre 4 godine

Tako bi opozicija najlakše sakrila svoje velike malverzacije i lopovluke, dok je bila na vlasti.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija