• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.08.2019

09:45

ŠIPTARI U PANICI! Američki prijatelj Srba Džon Bolton do kraja leta dolazi u Beograd?! IMA JEDAN USLOV ZA PRIŠTINU!

Politika

ŠIPTARI U PANICI! Američki prijatelj Srba Džon Bolton do kraja leta dolazi u Beograd?! IMA JEDAN USLOV ZA PRIŠTINU!

Podeli vest

Savetnik američkog predsednika Džon Bolton mogao bi do kraja avgusta da poseti Beograd i Prištinu

U isto vreme SAD će krenuti u ofanzivu kada je u pitanju rešavanje kosovskog problema, odnosno pokretanje dijaloga sa mrtve tačke, piše Blic.

Da li će do ove visoke posete doći zavisi od toga hoće li Priština povući takse od 100 odsto na srpsku robu, navodi list pozivajući se na diplomatske izvore. 

U skladu s tim, nastavlja se agresivna diplomatska aktivnost koja bi trebalo da dovede do ukidanja taksi.

STROGO POVERLJIVO! TAJNE VEZE HARADINAJA I ZAEVA! Osnovali zajednički crni fond za plaćanje političara po EU! RADE ZA VELIKU ALBANIJU!

- Ukoliko bude garancija da će takse biti ukinute, doći će. U suprotnom, njegova poseta je malo verovatna, jer naprosto ne želi da bude neuspešan. Pošto situacija sa taksama za sada nije sigurna, nije ni poseta potvrđena - navodi izvor.

Izvor lista takođe navodi da je zbog svega toga sasvim opravdano očekivati pojačane pritiske na prištinske vlasti da bi eventualno do te posete došlo.

List navodi i da je Bolton svojom izjavom da Amerika ne isključuje teritorijalne korekcije pre godinu dana stavio na sto priču o razgraničenju kao potencijalnom rešenju za kosovski čvor, ali i praktično označio promenu politike Vašingtona prema promenama granica na Balkanu.

Zbog toga se ovoj poseti pridaje veliki značaj, a ukoliko do nje dođe, ona će na izvestan način značiti i da se otišlo korak dalje u pravcu kosovskog rešenja, ocenjuje "Blic".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan Lazić

pre 4 godine

Kada je u pitanju "razgraničenje" ili promena/korekcija granica na stol treba staviti sveukupno razgraničenje između Srba i Albanaca! Ako se pregovara razgraničenje između Šiptara na Kosmetu i Srba odnosno Srbije onda se može govoriti samo o nekom obliku autonomije. Ako je u pitanju razgraničenje između Srba i Albanaca, dakle naroda, onda se u priču mora uključiti i Albanija, a to znači zamena (razmena) teritorija između Srbije i Albanije prema strukturi stanovništva i to u približno podjednakim površinama!

Ivan

pre 4 godine

Jebali ti mater i zenu i ferku siptari ovi 10 milion sto su danas imacete iluju sa albancima i hrvatima popicemo kafu u beograd to je albanska zemlja a vi polako u siberiju

Bojan

pre 4 godine

Jeste, eno tresu im se noge, zabole ih.. Rade sta hoce i kako hoce

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija