• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs

06.08.2019

09:59

(VIDEO) LAZANSKI: Ustaška proslava "Oluje" je BAL VAMPIRA! Hrvati svoju istoriju računaju od 1991. godine, SVE PRE TOGA ZA NJIH NE POSTOJI!

Politika

(VIDEO) LAZANSKI: Ustaška proslava "Oluje" je BAL VAMPIRA! Hrvati svoju istoriju računaju od 1991. godine, SVE PRE TOGA ZA NJIH NE POSTOJI!

Podeli vest

Godišnjica akcije "Oluja" u Hrvatskoj se polako pretvara u bal vampira. Ne razumem kako mogu da slave što su proterali 250.000 ljudi sa svojih ognjišta. Kakvi komšijski odnosi mogu da budu nakon toga, kaže Lazanski

Akciju "Oluja" koja se dogodila pre 24 godine kada je oko 250.000 Srba proterano iz Republike Srpske Krajine, hrvatske vlasti nazivaju legitimnom vojnom akcijom. Centralna manifestacija održana je u Kninu, a ovom prilikom ministar odbrane Hrvatske Damir Krsticevic izjavio je da Hrvatska vojska spremna na nove "Oluje".

Medutim, komentator dnevnog lista Politika Miroslav Lazanski za Novo jutro objašnjava da je Krsticevic rekao da je Hrvatska spremna da reaguje ukoliko bi se pretnja, po njihovoj proceni, desila.

- On je rekao da ukoliko bi se desilo da neko ugrozi teritoriju Hrtvatske ponovo, "Oluja" bi se ponovila - kaže Lazanski.

On takode objašnajva da je Krsticevic, završio vojnu akademiju JNA i da je to prošlost koju on ovakvim izjavama želi da izbriše.

Foto: printscreen

- Ne znam šta je on tačno komandovao u operaciji „Oluja", ali mislim da je on bio jedan od komandanta od gardijskih brigada na južnom pravcu. Cinjenica je da Hrvatska svoju istoriju pocinje da racuna od 1991. godine, sve od pre toga kao da ne postoji. Sve baziraju od 91. godine pa na dalje. Hrvatska nikako da napravi jednu vrstu distance od NDH - rekao je Lazanski. 

Kako kaže, tih devedestih je bilo otimanja stanova i bespravnog ulaska u njih. 

- Ta godišnjica se polako pretvara u neku vrstu bala vampira, ako ti na tragedji 250.000 Srba to slaviš, onda je pitanje i kakve mi komšijske odnose treba da negujemo - pita se Lazanski.

OVO SE NE PROPUŠTA! Oproštajni intervju MIROSLAVA LAZANSKOG uoči odlaska na mesto ambasadora u Moskvi!

Lazanski kaže da su bivši oficiri JNA, Albanci, učestovali u Hrvatskim paravojnim formacijama, kasnije i u regularnoj vojsci. 

- Mi moramo da vodimo racuna o tome kada je Hrvatska prizanta. Sve do tog momenta sve vojne formacije su bile paravojne. Hrvati su Albancima vratili uslugu, šaljući svoje vojne instruktore na Kosovo 1999. godine. Postoje i spekulacije i osnovana sumnja da je čak i ministar odbrane Hrvatske bio na Kosovu da je bio kao instruktor OVK. Video sam neke materijale gde se o tome spekuliše - kaže Lazanski.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Komšija

pre 4 godine

Ne slavi Hrvatska protjerivanje 250 000 srba nego povratak 500 000 hrvata svojim kućama koje su srbi istjerali 91-e

Pera

pre 4 godine

Hrvati, iskompleksirani konjušari Cara, ostaju samo konjušari i momci za štalu. Nemojte od njih više ni očekivati.

Pravednik

pre 4 godine

E Lazanski, tebe sam smatrao pametnijim polusrbinom. Zašto ustaše itd. Mi ne slavimo traktorijadu, mislim da si toliko pametan, mi slavimo pobjedu nad četnicima i domaćim izdajicama, slavimo oslobođenje teritorija. Ipak si ti živio i školovao se u Hrvatskoj pa ti to nebi trebao biti problem za razumijeti. Nije to kvantna mehanika. Očigledno si pod velikim pritiskom desničarskih snaga u srbiji. Već neko vrijeme tekstovi ti nisu na nivou.

Dragi

pre 4 godine

E Srbijo, Srbijo...gde si bila 1995 kad je padala Krajina, kad je Republika Srpska gubila grad za gradom, kad je pad Banja Luke spasio Holbruk. Tada se po Beogradu slavilo i lumpovalo. Ne samo političari oko Miloševića, nego i narod. Niko nije izašao na ulice Srbijanskih gradova da traži intervenciju Srbije u zaštiti Srba u Krajini i Republici Srpskoj. Sad ste se setili da oplakujete naše poginule i ubijene. Koga vi ustvari žalite? Biće da tugujete za Jugoslavijom?! Ne verujemo vašim suzama. Jednom ste izdali svoj narod... Uz svo poštovanje Vučića, svi ste vi isti. Srbin je Srbinu vuk. Zašto je to tako? Odgovor zna Srpska Pravoslavna Crkva. Pravi Srbi stanuju u Republici Srpskoj. Pozdrav iz Srpskog Sarajeva

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija