• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs/Informer.rs

07.08.2019

12:27

KAPITOL HIL SAZNAĆE SVE O ŽUTOJ KUĆI I RAMUŠEVIM LOGORIMA! Beograd kreće u žestoku diplomatsku ofanzivu u SAD!

Politika

KAPITOL HIL SAZNAĆE SVE O ŽUTOJ KUĆI I RAMUŠEVIM LOGORIMA! Beograd kreće u žestoku diplomatsku ofanzivu u SAD!

Podeli vest

Beograd na jesen pokreće diplomatsku akciju u Americi, kako bi tamošnjoj javnosti i zvaničnicima predstavio pravu sliku o stanju na Kosovu i Metohiji, ali i na monstruozne zločine koje je nad našim narodom počinila teroristička OVK

Tako će se u Kongresu organizovati javni pretres, odnosno, diskusija, na kojoj će predstavnici Skupštine Srbije govoriti o istorijatu sukoba u našoj južnoj pokrajini, a to će biti prilika i da se predoče novi dokazi protiv premijera takozvanog Kosova Ramuša Haradinaja, koji je direktno upleten u zlodela nad Srbima i nealbancima u ilegalnim logorima, i koja bi mogla ponovo da ga dovedu do optuženičke klupe.

Neizbežna tema će biti i zloglasna "žuta kuća" odnosno vađenje i prodaja organa kidnapovanih Srba, kao i brojna ubistva naših sunarodnika, poput onih u Goraždevcu i Starom Gracku, za koja niko nije odgovarao.

Kako je planirano, svi relevantni podaci biće predstavljeni američkim kongresmenima i senatorima, a na pripremi događaja radi potpredsednik Skupštine Vladimir Marinković u saradnji sa predsedavajućim srpskog kokusa u Kongresu Stivom Stajversom.

Među govornicima na Kapitol hilu biće i šef skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun, koji intenzivno radi na prikupljanju dokaza protiv Haradinaja. Namera je da se na ovaj događaj, osim članova srpskog kokusa, pozovu i predstavnici kongresnih odbora za spoljne poslove i pravosuđe, kao i drugi kongresmeni i senatori.

Marinković, za "Novosti", kaže da će ovo biti prilika da neki od američkih političara prvi put čuju šta se zaista dešavalo na KiM od 1998. do kraja 2000, ali i kasnijih godina, recimo, tokom pogroma Srba u martu 2004:

PALMA PORUČIO SRBIMA SA KOSOVA I METOHIJE : Držite se Vučića, Dačića i Srpske liste, SVE DRUGO JE PROTIV VAS!

 

- Videće dokaze sa kojima raspolaže Radna grupa skupštinskog odbora za KiM, kao i izveštaj o trgovini ljudskim organima Dika Martija, nekadašnjeg izvestioca Saveta Evrope. Ovo će biti neka vrsta "kontraudara" na ono što je krajem aprila u Kongresu organizovao kongresmen i albanski lobista Eliot Engel, kada je bivša predsednica kosovskih institucija Atifete Jahjaga licitirala brojkom od 20.000 silovanih žena na KiM, a što je deo njihove propagande.

On ukazuje da kada se ovakve priče ponove više puta, one brzo postanu "mejnstrim", zbog čega Beograd mora da iskoristi povoljnu klimu u Vašingtonu, da u njemu bude što više prisutan, kako bi mogao da iznese relevantne podatke i svoje interese koje ima na KiM.

U Komitetu za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa, 30. aprila, podsetimo, osim Jahjage, nastupili su i Vasfija Krasnići Gudman, koja je govorila o tome kako je preživela seksualno nasilje na KiM, i Ilir Bitići, brat trojice američkih državljanina ubijenih u Srbiji 1999.

U akciji koju pripremaju Beograd i srpski kokus, politički analitičar Obrad Kesić vidi dobar pomak u odnosima sa Kongresom, jer u prethodnom sazivu, kako kaže za naš list, tamo nije bilo prostora za srpski stav:

OBJASNIO! Drecun: Kosovo i Metohija nisu država da bismo tamo išli sa pasošem! Priština samo PROVOCIRA!

 

- To pokazuje da se neke stvari menjaju, imajući u vidu inerciju u američkoj politici od devedesetih godina naovamo. Dobro je da pravimo kontakte, posebno zbog činjenice da je na čelu kongresnog Komiteta za spoljnu politiku Eliot Engel, jedan od glavnih lobista za Albance. 

Republikanski kongresmen iz Ohaja Stiv Stajvers došao je na čelo srpskog kokusa krajem prošle godine. Bio je 35 godina član Nacionalne garde Ohaja, koja ima program partnerstva sa srpskom vojskom, i kao član kongresne delegacije bio je u poseti Srbiji.

Prilikom preuzimanja funkcije u kokusu, on je rekao da je "ovo vrlo opasan trenutak u regionu" i da mu je drago što će raditi na podsticanju dijaloga, i u posredovanju da se pronađu rešenja na fleksibilan način, a u interesu srpskog naroda, Vlade i Crkve.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
boca

pre 4 godine

Ovo je opšta smejurija.Pa koga će vi to da obavestite pa ti isti amerikanci su to i organizovali.Samo bog zna koliko je organa od jadnih srba završilo u americi za debele pare.a srbija će kao sada njih da upozna sa time i tom žutom kućom.stvarno žalosno da ne kažem smešno.

Mladen

pre 4 godine

Vasington kao ne zna oa cemo mi da ih obavestimo o svemu?? Pa oni su i pre siptara znali sta ce da se radi u zutoj kuci. Zar neko moze i da pomisli da oni mogu da trguju organima a da za to niko ne zna a posebno njihovi pokrovitelji?

Saradžogla

pre 4 godine

Saznaće?A šta se do sada činilo? Paradiralo se po svetu radi deviznih dnevnica?Toliko godina i godina prošlo od krvavog rada ,,žute kuće,, a čitam da će tek sada ameri da saznaju ono što se dešavalo sa njihovim znanjem.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija