• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik Srbija/Tanjug

07.08.2019

16:40

EVROPA DRHTI, PREPLAVIĆE JE ŠIPTARI! NAŠLI NAČIN DA DOĐU DO ŠENGENA! Građani Kosova masovno postaju ALBANSKI DRŽAVLJANI!

Politika

EVROPA DRHTI, PREPLAVIĆE JE ŠIPTARI! NAŠLI NAČIN DA DOĐU DO ŠENGENA! Građani Kosova masovno postaju ALBANSKI DRŽAVLJANI!

Podeli vest

Novi nacrt Zakona o državljanstvu, koji je usvojio Savet ministara Albanije, omogućava da albansko državljanstvo dobije svako čiji su preci albanskog porekla

Uslov je da podnosilac prijave podnese dokaz o pretku do trećeg stepena srodnosti, prenose albanski mediji.

Ovaj zakon, koji uskoro treba da se nađe pred parlamentom, pruža mogućnost svim Albancima koji su rođeni u drugim zemljama, a koji su u mogućnosti da dokazuju svoje albansko poreklo, da dobiju albansko državljanstvo.

Na Kosovu se masovno odriču tzv. kosovskog državljanstva

Sa druge strane, na Kosovu se nastavlja trend odricanja od kosovskog državljanstva, a prema kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova u prvih sedam meseci 2.696 građana podnelo zahtev za odricanje od državljanstva Kosova

Kako se ističe, prošle godine, 5.481 osoba odustala je od kosovskog pasoša. 

Najveći broj ljudi koji se odriču državljanstva žive van teritorije Kosova, prenosi portal Kosovo-online.

Oni koji se odriču kosovskog državljanstva najčešće žive na teritoriji Nemačke, Austrije i Slovenije, navodi prištinski portal.

Građani Kosova isključeni su iz albanskog državljanstva odlukom iz jula 2013. godine, uprkos tome što su mogli da dokažu albansko poreklo, ali se ta odluka ukida novim zakonom.

 

SKANDAL! JOŠ JEDNA PROVOKACIJA ŠIPTARA! Na Kosovo se ne može sa srpskim pasošem, samo sa ličnom kartom!

 

Druga važna intervencija je i davanje albanskog državljanstva svima koji su rođeni na teritoriji Republike Albanije, bez obzira na poreklo, prenose „Bujanovačke“.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
RINGISPIL

pre 4 godine

EVROPA DRHTI, PREPLAVIĆE JE ŠIPTARI! greška, evropa traži takve izvođače prljavih poslova.

Saradžogla

pre 4 godine

Engleski zatvori su prepuni albanaca a članova narko mafije.Pretekli su i poljake kako čitam.

Amer

pre 4 godine

Neplasese oni siptara, naprotiv onih vole jer rade, onise plase Srba I rusa lenjivaca I lopova

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija