• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: istraga.rs

10.08.2019

12:35

ISTRAGA: Ko finansira novine "Danas"?

Politika

ISTRAGA: Ko finansira novine "Danas"?

Podeli vest

Portal Istraga je ove nedelje došao u posed informacija na koji način se finansiraju pojedini štampani mediji u Srbiji. Prvi tekst biće o novinama "Danas"

Novine "Danas" u toku kalendarske godine dobijaju po nekoliko donacija iz inostranstava. Ove donacije demantuju njihovo pisanje da nemaju sredstava za rad, i da su više nego dobro plaćeni iz inostranstva. Jedino što ostaje nejasno zbog čega strani faktori žele da finasiraju jedne novine u Srbiji?

Ko to finansira Danas? Zašto dobijaju ovaj novac?

Spisak koji objavljujemo obuhvata poslednje donacije novina "Danas". "Danas" je u poslednjem periodu u više navrata dobijao po 20.000 evra od "Nove Banke" iz Bosne i Hercegovine. Samo od ove banke "Danas"je dobio 40.000 eura. Da bi njihove donacije bile manje sumnjivije, "Danas" dobija donacija manjeg iznosa od banaka svakog meseca. Ovakav način je manje upadjiv i izaziva manje medijske pažnje. Primera radi, "Danas" je dobio od "Raiffeisen" banke iz Singapura 5.977 dolara, potom je iz njene filijale iz Velike Britanije dobio još 13.539 evra.

Ovaj šablon se ponavlja i sa drugim bankama. Tako je "Danas" od "Bank of America" dobio 2.403 dolara. Ovo je samo jedan mali deo donacija koje dobija "Danas". Pitanjima kao što su, zbog čega "Danas" dobija ovaj novac iz inostranstva i šta zbog njega treba da uradi za svoje finansijere, ISTRAGA će se baviti u narednom periodu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ludi Milojko

pre 4 godine

"Ko finansira novine Danas??"i.... cudna mi cuda... pa zna se, CIA. Preko svojih "crnih fondova", kao sto finansiraju sve ovde u Srbiji sta je pro americko ili protiv vlasti sa namerom da istisnu bilo kakav ruski uticaj iz Srbije i podrede je svome....

Marcco

pre 4 godine

Za svaki priliv novca mora da postoji ugovor, pa makar to bio Ugovor o donaciji gde lepo piše zašto i koliko.

niko

pre 4 godine

jednog dana ce prestati ta donacija na kasiku,,i onda ce ziveti od probusene kasike,,a deje moral sta ce reci deci ,,za koga je vradio tta,,i zasto tatu niko ne voli,,i zasto,,

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija