• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.08.2019

10:42

IZDAO BI SRBIJU, DA SPASE SVOJE DUPE! Saša Mirković crnogorskim bezbednjacima nudio dil u zamenu za azil!

Politika

IZDAO BI SRBIJU, DA SPASE SVOJE DUPE! Saša Mirković crnogorskim bezbednjacima nudio dil u zamenu za azil!

Podeli vest

Bivši predsednik Skupštine grada Zaječara i estradni menadžer Saša Mirković pokušao je da se stavi na raspolaganje crnogorskoj službi bezbednosti kako bi sebe sačuvao od hapšenja, a zauzvrat je nudio, navodno, kompromitujuće informacije o državnim zvaničnicima Srbije

Kako nezvanično saznaju "Novosti", operativci su u Podgorici procenili da Mirković nije relevantan izvor i prelomili da mu, po poternici iz Srbije, stave lisice na ruke posle više meseci praćenja i prisluškivanja. On je u subotu ujutru izručen našoj zemlji po poternici.

Mirković se, prema našim sazananjima, kretao na relaciji od prestonice crnogorskog turizma do glavnog grada Crne Gore, ali je u nekoliko navrata putovao i u Severnu Makedoniju. Navodno, bio je uplašen posle objavljivanja korupcionaške afere u Skoplju, zbog svojih veza sa Zoranom Bašanovićem, savetnikom makedonskog premijera Zorana Zaeva, čija se uloga u skandalu još ispituje.

Ugasio "Sport"

Saša Mirković kupio je list "Sport" od Kompanije "Novosti" 2015. Ubrzo nakon toga, bez objašnjenja, izašao je iz tog posla i ostavio zaposlene na ulici, a novine sa tradicijom od 70 godina ugasio.

Mirković je pre dve godine osuđen na godinu dana zatvora zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića u Zaječaru, kojom je oštetio budžet grada za 14 miliona dinara.

Mirkoviću je presuda izrečena 2017. godine, ali, kako je Mirković otkazao punomoćje svom advokatu, presuda nije mogla da mu bude uručena, pa je za njim raspisana međunarodna poternica. Oduzet mu je pasoš i bilo mu je zabranjeno da napušta zemlju.

SAŠA MIRKOVIĆ JUTROS IZRUČEN SRBIJI POSLE HAPŠENJA U BUDVI!

Mirković je osuđen jer je prekoračio svoja ovlašćenja i preskočivši postupak javnih nabavki svojoj tadašnjoj saradnici Mileni Trajković dao nalog da nabavi novogodišnje paketiće. Ukupna vrednost nabavke bila je 13.960.799 dinara. Njegova saradnica Trajkovićeva osuđena je na osam meseci uslovne kazne.

Prema nalazima veštaka i izjava svedoka, kojima je dokazana krivica, Mirković je nabavku za kupovinu paketića ugovorio sa vlasnikom firme OFI, a svojoj saradnici usmeno naložio da je sprovede. Iako je pravo da raspolaže javnom nabavkom imao gradonačelnik, a ovlašćenja za to nije imao Mirković, na svedočenju tadašnji gradonačelnik Velimir Ognjenović rekao je da se "on ni za šta nije pitao".

Mirković je preko svog advokata u petak na svom fejsbuk-profilu negirao da je uhapšen zbog poternice već je tvrdio da je priveden zbog prekoračenja boravka u Crnoj Gori. On je na društvenim mrežama zatražio azil u Crnoj Gori jer je, kako je naveo, uplašen za svoju bezbednost.

EKSKLUZIVNO! Poslednje fotografije Saše Mirkovića pred hapšenje!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BRAVO

pre 4 godine

Budala, pa kao da nezna da smo mi sa Milom familija.

Besplatni radnik

pre 4 godine

On je izdao sopstveno dete, da nece drzavu. Radio sam za njegovu TV i ostao mi je duzan preko 1.000 evra na ime honorara i kad sam ga pozvao da pitam kada misli da me isplati...rekao mi je da je njegova cerka vlasnik firme, a ne on, tako da mi nije on duzan, nego ona...inace tada dete staro 19 godina i fiktivni vlasnik na papiru. Toliko o njegovom moralu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija