• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

11.08.2019

18:04

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: Boki 13 - primer iz kog se mnogo uči!

Politika

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: Boki 13 - primer iz kog se mnogo uči!

Podeli vest

Jeste li videli sliku Zorana Zaeva sa Bokijem 13? Severnomakedonski premijer - onaj koga nam neki sa Zapada uporno nameću kao svetli primer evropskog političara i hrabrog reformatora, onaj koji, valjda, treba da posluži kao uzor svim zapadnobalkanskim liderima - sedi u svom premijerskom kabinetu i nešto se, jasno se to vidi na slici, veoma važno dogovara sa Bokijem 13!

Ej, sa Bokijem 13!?! To vam je, da se podsetimo, ono nešto što je pre devet godina obučeno kao žena i sa cirka 50 kila više izigravalo nekakvu pola žena - pola peder spodobu u Đilasovom 'Velikom bratu'. E to, taj bipolarno poremećeni Boki 13 danas je, verovali ili ne, nekakav važan faktor u Severnoj Makedoniji i uhapšen je jer je skopskoj verziji Miškovića tražio osam, a uzeo milion evra u kešu da bi mu sredio probleme sa zakonom i tužilaštvom!?! I sad još, kuku i lele, italijanski mediji javljaju da su u dotičnu operaciju reketiranja umešani i premijer Zaev i njegova državna tužiteljka lično!

"Možete li da zamislite, ne Vučića, nego bilo kog ozbiljnog srpskog državnog funkcionera da se sastaje sa likom level Boki 13 i da sa njim u svom kabinetu dogovara milionski reket?"

Ovde, molim vas, zastanimo na tren i zapitajmo se da li je tako nešto danas moguće u Srbiji? Možete li da zamislite, ne Vučića, nego bilo kog ozbiljnog srpskog državnog funkcionera da se sastaje sa likom level Boki 13 i da sa njim u svom kabinetu dogovara milionski reket? Ja, bogme, ne mogu. To jeste potpuno nemoguće. I to jeste i ključna razlika. Razlika koja govori mnogo toga. I o njima i o nama.

Ne znam da li se razumemo, ali ova bi priča morala da bude veoma značajna i poučna svima nama zatečenim u aktuelnom srpskom medijsko-političkom trenutku.

Isti su

Foto: Informer DN

"Zoran Zaev danas Severnom Makedonijom vlada taman onako kako bi Srbijom vladali Đilas, Jeremić i Obradović. Trange-frange, 'ko nabije taj dobije' politika jeste jedina ideologija tih politikanata-kleptomana"

Jerbo je Severna Makedonija danas uređena taman tačno po dosističkom konceptu društva i države. Zoran Zaev danas tom državom vlada baš onako kako bi Srbijom vladali Đilas, Jeremić, Obradović i ostali takozvani liderčići hejterske opozicije. Trange-frange, 'ko nabije taj dobije' politika jeste jedina ideologija svih tih šatro evrounijatskih i liberalnih liderčića, a u stvari kleptomanskih politikanata, kojima vlast služi samo za lično bogaćenje.

"Ako neko ne veruje, ako ima neko ko još sumnja, taj neka se samo zapita kako smo to za vakta Tadića, Đilasa, Jeremića i njihove 'ekspertske ekipe' bili uvek u budžetskom minusu, a kako smo sada već četvrtu godinu zaredom u plusu? I kako to sada uz taj budžetski plus imamo i nikad više stranih investicija i nikad veću prosečnu platu i nikad više novih autoputeva?

Da li je to, može biti, zbog toga što je onda država služila da Đilas i ostali paradržavni tajkuni prave milionske kombinacije i prelivaju silne milione u svoje džepove? I da li smo sada u plusu zato što je, prvi put u modernoj istoriji, na čelu ove države čovek kome je državni i nacionalni interes daleko ispred ličnog i stranačkog interesa?
Tačan odgovor zaokružite sami.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ludi milojko

pre 4 godine

g.Vucicevicu, odogovor makedonskih medija na sve sto se pise o Bokiju u Informeru i drugim nasim listovima je sledeci, citiram: "А што би им порачал на комшиските медиуми? Е, со задоволство ќе ви кажам: МА ДАЈ БРЕ ГЛЕДАЈТЕ СВОЈА ПОСЛА,.. А БОКИ ‘‘ ЕВО НОСИТЕ ГА КУЧИ‘‘, Ј*БО ВАС ОН! " Izvinite za vulgaran kraj ali tekst je uzet sa copy-paste....

Lazar

pre 4 godine

Драго ми је што полу Смигол, полу Квазимодо, краљ гебелизма у Србији, Драган Ј. Вучићевић пише колумне, јер се сваки пут слатко насмејем јадним поређењима и општој глупости истог. Поздрав редакцијо! ?

jova

pre 4 godine

Dragane,cesto te pratim na gostovanju u jutarnjoj emisiji PinkTV i sta da kazem...99.99% mislim kao i ti,ali ne govorim kao i ti jer nisam toliko hrabar...svaka ti cast!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija