• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.08.2019

13:10

(FOTO) PREDSEDNIK VUČIĆ OBIŠAO VINOGRADARE: Država će pomoći našim vrednim vinarima da pojačaju proizvodnju i plasman!

Politika

(FOTO) PREDSEDNIK VUČIĆ OBIŠAO VINOGRADARE: Država će pomoći našim vrednim vinarima da pojačaju proizvodnju i plasman!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obiša je danas gazdinstvo Cilić kod Jagodine i poručio da su Nacionalnom investicionom planu predviđena sredstva za razvoj vinarstva i vinogradarstva

Na instagram profilu buducnostsrbijeav objavljene su fotografije sa ovog obilaska i poruka predsednika:

- Mere iz Nacionalnog investicionog plana napravićemo zajedno sa strukom, samim vinarima i vinogradarima, kako bi pomoć bila usmereni na aktivnosti koje su njima potrebne. Velika tržišta, kao evropsko, kinesko i rusko, na kojima je plasirano mnogo proizvoda, zahtevaju ozbiljnu promociju kako bi naša vina došla do izražaja. Imamo vredne ljude koji su svoj trud i rad investirali u proizvodnju vina vrhunskog kvaliteta. Država će pomoći da proizvodnju pojačaju i plasiraju. U Nacionalnom investicionom planu predvidjena su sredstva za razvoj vinarstva i vinogradarstva. Sredstva će biti izdvojena i za razvoj infrastrukture, puteva i objekata koji su u funkciji ove dve delatnosti. Razmatraćemo i mogućnosti administrativnih rasterećenja, transparentnijih uslova prodaje na tržištu i drugih olakšica kako bi pomogli brži razvoj vinske industrije - piše u objavi na profilu buducnostsrbijeav

Vučić je, inače, u utorak u izjavi RTS-u spomenuo da je u ponedeljak boravio u Jagodini. Predsednik skupštine opštine Jagodina Dragan Marković Palma nije, međutim, hteo da iznese više detalja o tome za Tanjug, insistirajući da nije bila reč o zvaničnoj poseti.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija