• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

16.08.2019

17:10

GAK: Još osećamo posledice Đilasove rijaliti gradnje škola!

Politika

GAK: Još osećamo posledice Đilasove rijaliti gradnje škola!

Podeli vest

Član Glavnog i Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Slavko Gak izjavio je danas da se u sektoru obrazovanja još osećaju posledice, kako kaže, neodgovornog upravljanja Beogradom bivšeg gradonačelnika Dragana Ðilasa i dodao da škole koje u su njegovo vreme građene 100 dana, sadašnja vlast mora da popravlja daleko duže

Gak, koji je i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, rekao je prilikom obilaska radova na izgradnji nove škole u naselju Leštane da je manir prethodne vlasti bio da ne bira sredstva za ostvarenje ličnih ciljeva.

- Tako je često ova škola u Leštanima korišćena za unošenje nemira među roditelje, ali je najvažnije da građani vide da će to naselje sledeće godine dobiti jednu od najmodernijih škola u Beogradu po svim zahtevanim standardnima - rekao je Gak.

Kako je dodao, to neće biti "rijaliti gradnja" kakvu su, kaže, nekada propagirali Ðilas i njegovi sledbenici.

- Građani sada imaju odgovornu vlast u gradu, vlast kojoj su deca prioritet i nikada više ne smemo dozvoliti neodgovornost prema njima - istakao je Gak.

Poručio je da ima dosta primera neodgovornosti bivše vlasti, među kojima naveo školu "Milena Pavlović Barili" koja je ubrzo po otvaranju postala nebezbedna za decu, vrtić "Oblačak" koji je otvoren bez kanalizacije, kao i vrtić "Milica" u Altini za čiji je zakup ugovorena cena od 24.000 evra mesečno.

- Takvom ponašanju više nema mesta i politički oponenti moraju postati svesni činjenice da laži ne prolaze jer su građani svesni kako izgleda kada se ozbiljno, odgovorno, planski i investicioni orijentisano upravlja sektorom obrazovanja i gradom - rekao je Gak.

On je istakao da je za poslednjih pet godina u Beogradu budžet za škole i vrtiće sa 87 miliona evra uvećan na 190 miliona evra. 

- Ulaganje je jedini način da u praksi pokažete koliko je jednom gradu važan sektor obrazovanja - zaključio je Gak.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija