• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti.rs

16.08.2019

18:07

ŠIPTARI NE BIRAJU SREDSTVA DA UĐU U INTERPOL! Rešeni da kupuju glasove kako bi imali većinu! NOVA PREVARA NA POMOLU!

Politika

ŠIPTARI NE BIRAJU SREDSTVA DA UĐU U INTERPOL! Rešeni da kupuju glasove kako bi imali većinu! NOVA PREVARA NA POMOLU!

Podeli vest

Na delu novo lobiranje za prijem Kosova u Interpol. Albanci pred skupštinu u Čileu podmićuju delegate skupocenim poklonima i novcem. Ministar Stefanović izjavio je da Srbija ulaže veliku energiju da spreči njihov ulazak u ovu instituciju

Priština je već otpočela taktiku "prljavog lobiranja", odnosno kupovine glasova, kako bi otvorila vrata Interpola na Generalnoj skupštini ove organizacije, u oktobru.

Prema informacijama koje su objavile Novosti, na delu je slična strategija koju su predstavnici kosovskih Albanaca sproveli za prošlogodišnje glasanje, koje je bilo u Dubaiju, kada su, prema podacima naših službi, skupocenim poklonima, automobilima, satovima, pa čak i isplatama od po nekoliko hiljada evra na ruke stranim zvaničnicima pokušali da obezbede većinu za prijem u Interpol. U ovu perfidnu akciju bile su uključene i zapadne zemlje, predvođene SAD, pa se može očekivati da će se Priština i u novoj "ofanzivi" na Interpol osloniti na pomoć najvećih saveznika.

Foto: Informer DN

Priština je nedavno doživela još jedan poraz, kada nije uspela da obezbedi potrebnu većinu u Izvršnom komitetu Interpola da se njihova aplikacija za članstvo nađe na dnevnom redu Generalne skupštine, koja se održava sredinom oktobra u Čileu.  

Zanimljivo je da ovaj zahtev, između ostalog, nije prošao jer je istekao mandat delegatima za američki kontinent i Aziju u Izvršnom komitetu, pa je ovo telo samo uputilo informaciju Generalnoj skupštini da je stigla aplikacija za članstvo. Tako da ostaje opcija da neka od zemalja članica uoči same sednice u oktobru predloži da se to uvrsti na dnevni red.

I Srbija vodi intenzivnu kampanju i naši zvaničnici gotovo svakodnevno razgovaraju sa predstavnicima zemalja članica, kako bi se, u najmanju ruku, obezbedilo da održe iste pozicije koje su imale na prethodnom glasanju o članstvu Prištine. Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uputio je pisma generalnom sekretaru Interpola Jirgenu Štoku i predsedniku Interpola Kim Džong Jangu u kojima je tražio da ta organizacija ne razmatra ponovni zahtev takozvanog Kosova za prijem u članstvo. Dopis je poslat i svim državama članicama ove organizacije.

Foto: MUP RS

Stefanović za "Novosti" kaže da se ulaže mnogo energije u objašnjavanje pozicija Srbije i opasnosti koje bi doneo prijem Prištine:

- Pored svih političkih, bezbednosnih i pravnih razloga zbog kojih Priština ne bi trebalo da postane članica, a na koje stalno ukazujemo u kontaktima sa stranim zvaničnicima, svima postavljam još jedno pitanje: Šta se to promenilo od Dubaija, kada je većina glasala da Priština ne bude primljena? Treba li da glasamo 800 puta, sve dok Kosovo ne uđe?

NADE U DOMAĆINA

Domaćin ovogodišnje sednice Generalne skupštine Interpola je Čile, koji ne priznaje nezavisnost Kosova. I 2017. zasedanje GS Interpola bilo je održano u Kini koja, takođe, ne priznaje lažnu državu, a tada je Priština povukla zahtev za prijem, između ostalog, i zbog toga što Peking njihovoj delegaciji nije odobrio vize.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Je l' ,bre,mafijaška manguparijo,el ste članica UN? - Nismo! - Onda ,marš u p ... Dobro,da se ne izražavam.PS.Uđu li u Interpol ne da će biti veselje među narko mafijašima!Svi podaci će im biti dostupni a droga će ,,leteti,, bez problema!

Marko

pre 4 godine

Zaista morate biti tupi kada to radite. Jasno je svima da bi po EU hapsili srbske zločince koji slobodno šeću, onda bi bili isporučeni R. Kosovu. To se mora desiti, to je neizbježno, koliki su zločini napravljeni na Kosovu danas nezavisnoj državi od strane srba-to treba istražiti čim prije.

Saradžogla

pre 4 godine

Komentara 0!Komentara 0 ... Ako već ne objavljujete komentare pošteno napišite da vam ne šaljemo?Da vas neko čita bilo bi i komentara?U drugim poznatim novinama bude po 100 komentara na nevažnu temu!A sada ,,Nisam robot,, na ćirilici a ,,Ime,, mora na latinici?Palme,stepenice,hidranti,avioni,kamioni,kokoške,prasići ...Dobro,ne bih vas više zezao!Žurim da po selu krstim jariće a neke i učlanjavam.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija