• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

17.08.2019

21:39

VAŽNA POSETA! DOLAZI NAM TURSKI LIDER! Erdogan u Srbiju stiže 29. avgusta! Najavljuje autoput Beograd - Sarajevo!

Politika

VAŽNA POSETA! DOLAZI NAM TURSKI LIDER! Erdogan u Srbiju stiže 29. avgusta! Najavljuje autoput Beograd - Sarajevo!

Podeli vest

Turski lider Redžep Tajip Erdogan dolazi 29. avgusta u posetu Srbiji, u okviru koje će sa predsednikom Aleksandrom Vučićem svečano ozvaničiti početak radova na izgradnji autoputa Beograd - Sarajevo!

Komercijalni ugovor za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju autoputa Beograd - Sarajevo između Vlade Srbije, 'Puteva Srbije' i turske kompanije 'Tašjapi' potpisan je u decembru prošle godine.

Izgradnjom ovog autoputa, inače, Srbija dobija mogućnost da se poveže s evropskim Koridorom 5, koji povezuje Mađarsku, Hrvatsku i BiH, dok će se BiH povezati sa Koridorima 10 i 11 unutar Srbije, odnosno sa autoputem Beograd - Šid. Tokom Erdoganove posete, takođe, trebalo bi da bude otvoren i početak radova na rekonstrukciji puta Novi Pazar - Tutin.

Mihajlović: Srbija se povezuje sa regionom
 

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potvrđuje da će radovi na izgradnji jednog dela prstena autoputa ka Sarajevu biti svečano otvoreni kada u Srbiju dođe Redžep Tajip Erdogan.

- Krajem avgusta biće svečano obeleženo otvaranje gradnje jednog dela prstena ka BiH, odnosno autoputa od Sremske Rače do Kuzmina. Tu će početi radovi. Očekujemo da će naš predsednik Vučić, turski predsednik i Milorad Dodik biti na polaganju kamena temeljca. Srbija se intenzivno povezuje sa regionom i treba da iskoristi svoj tranzitni položaj - naglašava.

Podsetimo, Vučić i Erdogan razgovarali su krajem jula telefonom i konstatovali napredak političkog dijaloga, ali i ekonomske saradnje dve zemlje. Dvojica državnika saglasila su se i da se jako dobrom pokazala odluka o ustanovljavanju srpsko-turskog Visokog saveta za saradnju. Naredna sednica tog saveta mogla bi da bude održana tokom predstojeće posete predsednika Turske našoj zemlji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srbi turci genetika

pre 4 godine

Dolazi nam naš sultan mi nosimo tvoju genetiku tursku i spremni smo da služimo

Mile

pre 4 godine

Bio, posrao se po Srbiji kad je otisao i opet ga zovemo... Dokle cemo sami sebe da ponizavamo.

grof01

pre 4 godine

Dolazi tata da smiri nemirnu decu i uputi ih na pravi put! Zasigurno nosi i brnjicu za laktaškog vučićevog,kera :) ha ha ha

miroslav moric

pre 4 godine

cuo erdogan togo povukao priznanje pa ce doci na noge g.vucicu i g.dacicu da to isto i turska ucini.

aleks

pre 4 godine

neka mu vucko dpjeva jednu posto vi ste iste rase

andaluziski halifa

pre 4 godine

Sto ce jedan diktator tu da ulaze__uopste nesto__valjda je najstarija demokratija UK_mogli bi oni nesto ulozit__ipak nisu to putevi za rols_nego audi i slicne klase_tu i tamo neki bmv ili mercedes lanborgini i uglavnom KAMIONE__gdje nema rolsa__stoje i kamioni__stoje__stoje__kako ne stoje__kad stoje__treba tu mnogo za Rols__pa kosibrani pa maramice pa_pa rukavice__pa kaljace pa__pa vozaci _pa trubaci_pa deca koja trckaraju pa eskort _pa senilne dame__pa konjica naokolo__mnogomnogvotreba tu__da bi KAMIONI_zamirisali na benzin__

miroslav moric

pre 4 godine

dolazi na krstenje sroskog kurjaka i da povuce priznanje drzave kosovo.

Jebac

pre 4 godine

"Miloš Veliki" je uzalud ubio kuma i ljubio skute stoci, da bi ih nekako "oterao" iz Svetih srbskih zemalja.....ovakvim potezima svih vlastodržaca od 2000 godine pa do današnjeg žvalonjeì, poništava se sva istorija novije Srbije! Dovlačite krvnika ponovo da drugim metodama ponovo okupira Svetu srbsku teritoriju uz pomoć baliješina i vas na vlasti!!!!!!????? Stići će vas sve odreda suze i kletve svake srbske majke koja izgubi najsvetije---decu, za slobodu ovog napaćenog naroda, ako Bog da....Amin

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija