• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

18.08.2019

08:15

(VIDEO) DANAS VUČIĆ OTVARA AUTOPUT MILOŠ VELIKI! Od Obrenovca do Čačka od večeras za samo sat vremena!

Politika

(VIDEO) DANAS VUČIĆ OTVARA AUTOPUT MILOŠ VELIKI! Od Obrenovca do Čačka od večeras za samo sat vremena!

Podeli vest

Autoput "Miloš Veliki", na deonici od Obrenovca do Ljiga biće otvoren danas popodne, a svečanosti će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić


Kako je saopštila Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije, Vučić će u 16.30 na naplatnoj rampi Obrenovac razgovarati s predstavnicima kompanija koji su gradili ovu deonicu.

U 17.10, na isključenju za Ub, predsednik će razgovarati s radnicima i predstavnicima kompanija koje su gradile ovu deonicu kao i s lovcima i ribolovcima iz Fazanerije Ub.

Na petlji Lajkovac-Valjevo, u 17.50, Vučić će prisustvovati predstavljanju turističkog potencijala koji se otvara novim autoputem i razgovaraće sa radnicima i predstavnicima kompanija koje su gradile ovu deonicu.

(VIDEO) "MILOŠ VELIKI METAFORA USPEHA SVIH NAS"! Predsednik Vučić poslao SNAŽNU PORUKU pred otvaranje autoputa!

U 18.30, kod tunela Brančić, Vučić će obići Operativni centar za upravljanje saobraćajem i prisustvovati prezentaciji i degustaciji nacionalnih jela i pića sa područja povezanih autoputem "Miloš Veliki".

Oko 19.00 planirane su izjave za medije.

U 19.30, kod petlje Ljig, predsednik Srbije obratiće se građanima i tom prilikom označiti početak puštanja u saobraćaj autoputa "Miloš Veliki", navedeno je u saopštenju.

Taj deo autoputa "Miloš Veliki" od izuzetne je važnosti, jer će rasteretiti saobraćaj na Ibarskoj magistrali, a značajno će približiti Zapadnu Srbiju i Beograd, pošto će se od Obrenovca do Čačka stizati za sat vremena.

Trasa autoputa E-763 predstavlja krak Transevropske magistrale koja povezuje njen osnovni pravac od Gdanjska do Atine i Istanbula sa Jadranskim morem i lukom Bar.

Novi autoput od Obrenovca do Ljiga dužine je 62,7 kilometara a čine ga deonice: Obrenovac-Ub dužine 26,23 kilometara, Ub-Lajkovac dužine 12,5 kilometara, gde se zbog lošeg kvaliteta prilikom izgradnje deo u ukupnoj dužini od 2,5 km morao sanirati, i Lajkovac-Ljig dužine 23,98 kilometara.

(VIDEO/FOTO) PATROLA INFORMERA NA NOVOM AUTOPUTU "Miloš Veliki"! Od Beograda do Čačka stiže se za sat vremena!

Tako će s deonicom Ljig-Preljina, koja je već u saobraćaju od 18. avgusta, u saobracajnoj funkciji biti 103,06 km Autoputa E-763 Beograd - Južni Jadran.

Deonica Obrenovac-Ljig je projektovana za brzine od 130km/h, širine je 28,4 metra s brzom, srednjom i zaustavnom trakom i čine je 42 mosta i nadvožnjaka, gde je najduži most dugačak preko 580 metara, a na njoj je bezbednosti radi i oko 200 kilometara odbojne ograde.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojsa

pre 4 godine

Autoput i njegov zavrsetak su odlicni ali postoji ogroman problem naplatne rampe kod Cacka. Ne mogu da razimem da nije napravljena jos jedna traka i da bude samo ENP a krajnja desno da bude za one koji nemaju ENP. Leti je isti problem i na Staroj Pazovi gde je ENP stavljena krajnje desno pa kada imate 3 do 4 automobila vise ne mozete da prodjete u ENP traku i prodjete rampu. Hajde neka INFORMER pokrene pricu i da se ENP trake ostavljaju krajnje levo, da se kod Čacka i Stare Pazove naprave krajnje desno jos jedna traka od par stotina metara i da nemamo zastoje. I da se svakom strancu tj sa stranim tablicama na ulasku u drzavu odmah prodaje tag za ENP sa 2000 RSD najmanje ili 3000 RSD kakobbi eliminisali guzve. Ako se mora kupiti vinjeta sto kod nas ne moraju da kupe tag za ENP sa vrednoscu koja pokriva putovanje u oba smera od Batrovaca ili Horgosa do Preseva ili Dimitrovgrada. Neka nasi autoputevi budu autoputevi a ne čekaonice, da povecamo protok i prihode a ne da nam zbog tih zas5oja odlaze preko Madjarske, Rumunije i Bugarske silni automobili i sleperi.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija