• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D. - B. B.

19.08.2019

22:38

BAKIĆ OPET TRAŽI KRV! Glavni ideolog đilasovske opozicije načisto poludeo

Politika

BAKIĆ OPET TRAŽI KRV! Glavni ideolog đilasovske opozicije načisto poludeo

Podeli vest

Sociolog Jovo Bakić, pripadnik pokreta "Samoodbrana", odranije poznat po strašnim pretnjama političkim neistomišljenicima, poručio je da će za njega pobeda biti tek kada predstavnici vlasti budu "plivali" Savom i Dunavom!?

On je na tribini "Kako do pobede - možemo (li) zajedno?!", a povodom razgovora vlasti i opozicije, priznao da priželjkuje krvavu revoluciju.
- Pobeda bi bila kada bismo ih videli kako plivaju po Savi i Dunavu jer izbornim listićima sigurno nećemo do te pobede. Opozicija, ako želi da bude verodostojna, trebalo bi da nas okupi nekoliko hiljada kada neku staricu pokušavaju da isele na ulicu. Ako bi se nekoliko hiljada nas okupilo prilikom sprečavanja deložacija, onda možemo da se nadamo pobedi. Bojkot ima smisla ukoliko se pomaže ugroženim ljudima - rekao je Bakić.

Ovo nije prvi put da Jovo Bakić poziva na nasilje. Nedavno je pozivao da se u zgradu RTS-a upadne sa dugim cevima:
- Pazite, da su imali duge cevi, pa da upadnu. Pa ako upadate tamo, šta ćete bez dugih cevi? Šta je vaš cilj? Idete tamo i onda vašem kolegi upere dugu cev u glavu i kažu: "Čitaj pripremljen tekst, upravo smo preuzeli vlast!" Inače, ako nemate duge cevi, a upali ste u RTS, šta ćete tamo?! - rekao je Bakić u intervjuu "Ninu".

Prethodno je za Al Džaziru priznao da bi voleo da predstavnike i pristalice vlasti "juri po ulicama" i tako sprovede revoluciju. Politički analitičar Branko Radun kaže da ovakvim izjavama Bakić samo nanosi štetu opoziciji.
- To što je rekao o ljudima koji će plivati Savom i Dunavom deluje kao prikrivena pretnja i provokacija. On takvim porukama kompromituje opoziciju i nanosi im veliku štetu jer opozicija pokušava da se izbori za umerenije apstinente, a na ovaj način se zapravo smanjuje izborna podrška i prostor delovanja opozicije. Samo krajnje ekstremni mogu podržati ovakve poruke. On daje dvosmislene izjave, pa s jedne strane izjavi tako nešto, a onda pravi odstupnicu da se samo šalio - ističe Radun.
 

OBAVEZNO PROČITAJTE! Autorski tekst Ištvana Kaića: Bojkot izbora. Uputstvo za upotrebu!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 4 godine

Zašto se ta budala ne vrati u svoj zavičaj. Nije Beograd za degenerike.

Drago

pre 4 godine

Ova muka od čoveka bi samo u gužvi da nešto ućari. Očigledno je da čovek ima ozbiljnih zdravstvenih problema. Žao mi ga je, a još žalije dece koju ovakav monstrum podučava.

englezii

pre 4 godine

Postovani G Ministre Prosvete mislim da ovakav debil ne moze da vaspitava nasu decu , pogotovu studente ! Najbolje mesto koje mu prilici je negde u zidovima Zabele

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija