• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.08.2019

21:08

(FOTO) ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆ - POMPEO! Predsednik Srbije: Dugo smo razgovarali, želeo je da čuje naš stav o Kosovu!

Politika

(FOTO) ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆ - POMPEO! Predsednik Srbije: Dugo smo razgovarali, želeo je da čuje naš stav o Kosovu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je sastanak u Njujorku sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom

21.00 - Vučić: Dugo smo razgovarali,, želeo je da čuje stav Srbije o KiM!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras posle sastanka sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Njujorku da Srbija može da računa na američku podršku kada je reč o ukidanju taksi i nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

 

 

- Dugo smo razgovarali o svemu, želeo je da čuje šta Srbija misli pre svega o rešavanju kosovskog problema. Čini mi se da sam na najkraći i najjednostavniji način rekao stav Srbije -  napisao je na Instagramu predsednik Srbije.

Zamolio je, kako kaže, američku administraciju da pokuša, iako je to i do sada činila, da još snažnije utiče na kosovsko-metohijske Albance da ukinu takse koju su nametnuli Srbiji pre godinu dana.

- I po tom pitanju nema sumnje da imamo američku podršku, jer oni, kao i mi, smatraju da je važno da se nastavi dijalog između Beograda i Prištine - zaključio je Vučić.

20.15 - Oglasio se i Pompeo! 

- Normalizacija odnosa sa Kosovom će ojačati stabilnost i prosperitet Srbije, Zapadnog Balkana i transatlantske zajednice - naveo je Pompeo.

 

On je objavio fotografiju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na svom profilu na Tviteru!

19.45 - Vučić se obraća u 21 čas! 

Mediji prenose da će se predsednik Srbije iz Njujorka obratiti oko 21 čas sa prvim informacijama sastanka! 

19.20 - Sastanak produžen! 

Kako su preneli mediji, američki državni sekretar Majk Pompeo produžio je sastanak  za 15 minuta, što je veoma dobar znak! 

18.45 - Predsednik Srbije je na svom Instagram profilu uz informaciju o sastanku objavio i tri fotografije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Susret u Njujorku - predsednik Vučić i državni sekretar SAD Majk Pompeo.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана 20. Авг 2019. у 9:44 PDT

 

18.40 - Počeo sastanak Vučić -  Pompeo! 

Foto: Informer

Foto: Informer


Glavna tema razgovora biće Kosovo i Metohija.

Kako otkrivaju diplomatski izvori Informera, očekuje se da Pompeo prenese predsedniku Vučiću novi američki plan za Kosovo, koji je odobrio i predsednik SAD Donald Tramp lično. Za sada nisu poznati nikakvi detalji ovog plana, ali se pretpostavlja da je u pitanju kompromisno rešenje koje bi uvažilo i srpske interese u južnoj pokrajini.

Analitičari ovaj susret vide kao vrlo značajan kada je reč o uključivanja SAD u rešavanje kosovskog problema i pravca u kome će se odvijati nastavak dijaloga, ali i tražiti moguće rešenje. 

Vučić će, prema pisanju medija, tražiti zaštitu za srpski narod na KiM, ali će pre svega insistirati u razgovoru sa Pompeom da SAD izvrše pritisak na vlast u Prištini da ukine takse na robu iz Srbije.

Predsednik Srbije će poslati jasnu poruku sagovorniku da bez toga nema povratka za pregovarački sto.

Vučić će od SAD tražiti balansirani i fer pristup rešavanju kosovskometohijske krize, a posle ove posete stvari bi trebalo da bude mnogo jasnije kada je u pitanju pogled na budućnost Srbije, posebno u smislu američke politike prema južnoj srpskoj pokrajini


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mili

pre 4 godine

Mogu da se kladim u platu da na kraju ni takse neće da se maknu tu je jedino rešenje brisanje greanice sa Majkom Albanijom i Velika Albanija namesto Velike srbije.

Net

pre 4 godine

Hrvati nikada ne lažu pa ni kada bi trebali! Očistili su srpsku vojsku sa Austrougarima i iz Beograda pa iz cele Srbije pa jadna pobegla sve do Grčke do Krfa šta sada tužno peva i kmeči Tamo daleko a posle se vraćali sa Saveznicima i čak "pobedili" pa dobili za nagradu Jasenovac i logore... Večernjilist.hr POHOD NA SRBIJU (1) Osijek je slavio dva dana, a Zagrepčani su skandirali: 'Marš, marš – Beograd je naš!'

Kažu

pre 4 godine

Uskoro izlazi album novih Tomsonovih pesama koji će se zvati HODOČASNIK! Objavljeni u hrvatskim medijima Kolindini mejlovi imaju i mejl od Vučića u kojem je on MOLI da ne koristi izraz "velikosrpska agresija" a ona počela još više da ga koristi! Policija u RH dobila video od građana gde se vidi kako policija BiH sa službenim vozilima migrante vodi preko granice u RH a onda teraju propagande da ih tuku! Ministar turizma RH reče brojku da je u sezoni čak 9.700 Srba radilo i služilo gazdama "ustašama" a cela Srbija ćuti a od naredne godine prosek plate u RH ide preko 1000E! Nova hit serija na HRT-u koja se zove TITO je otkrila da je Čiča Draža rekao Titi plan ako Stepinac ne odvoji Crkvu od Pape da se to malo Hrvate katolike u Hrvatskoj 1/3pobije i 1/3popravoslavi i 1/3raseli a Srbi to posle u propagandi samo obrnuli! Svi sada u Srbiji ćute pa i čudesna i silna Dačina diplomatija ćuti šta su Izraelske vlasti dozvolile spomen-ploču(kako na njoj već piše) svetom Alojziji Stepincu usred Jerusalema zato jer je spasio preko 20 000 jevreja i 10 000 srpske dece za šta neki kažu da je malo a mogao je više da ih spasi a neki našli nekakav dnevnik za decu da ih spasio neko drugi...

danilo

pre 4 godine

nije mi jasno samo kako neko moze da pljuje po jedinom coveku (Vucicu) koji je do sada za ovih 7-8 goidna vladavine SNS-a,uradio sto iskreno je malo koji politicar u novioj istoriji srpskog naroda i cijele drzave Srbije i svih njenih gradjana ne bitno na vjeru i naciju,ja znam a ce opozciji uvek naci izgovor i pljuvati po nasem predsedniku ali on ne da je jak nego je trenutno pun snage i toliko je samouveren da se nadam da ce vladati bar jos ovoliko godina koliko je vec na vlasti.Mi treba da ga podrzimo i na predstojucim izborima i njegovoj stranci ponovo damo apsolutnu vecinu tako da ne moraju da zavise od ove govedje opozicije i njihovih propalih vodja na celu s propalim glumcima i laznom kvazi elitom.napred predsednice i napred Informer samo tako nasavite da podrzavate isprvne stvari a to sto su vucicevic j.beba zna i umije da kaze sta treba i kada treba to je rodicima sve veca prpa,jos malo pa ce reketasski kurir ugasiti i nece mu ni cia pomoci.samo napred Informer srbi su uz tebe..

Lela

pre 4 godine

Zahvaljujuci predsedniku na trudu Amerika je pocela da razmatra i nase stavove.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem! Takođe, iz srpske kuće fudbala saopšteno je

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija