• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.08.2019

20:23

(FOTO) NE ŽELE SRBE NA KIM! Đilasovcima smeta izgradnja kuća srpskim povratničkim porodicama sa KIM!

Politika

(FOTO) NE ŽELE SRBE NA KIM! Đilasovcima smeta izgradnja kuća srpskim povratničkim porodicama sa KIM!

Podeli vest

Vest da je u Gračanici danas počela izgradnja kuće srpskoj povratničkoj porodici unela je nervozu među najbližim saradnicima Dragana Đilasa. Kamen temeljac za izgradnju kuće četvoročlanoj porodici Velić položili su gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić, narodni poslanik Igor Simić i gradonačelnik severne Mitrovice Goran Rakić

Jedan od vođa propalih protesta u severnoj Mitrovici Marko Jakšić, one koji su danas započeli izgradnju ove kuće nazvao je grobarima sa lopatama.

- Grobari budućnosti srpskog naroda na Kosovu na delu sa lopatama. Skriveni iza velikih reči, kojima je dopušteno da rade šta im se prohte i zgrću milione na nesreći ovog naroda jer slepo izvršavaju svaku Vođinu odluku. Sada u cilju izborne kampanje, obećavaju ukidanje zabrane zapošljavanja u srpskim institucijama. Pokušaće apsolutno sve da bi osvojili sva zagarantovana mesta za Srbe jer se nadaju da jedino tako za njih ima mesta u nekoj budućoj Vladi, napisao je Jakšić.

Foto: Printscreen

Ovim postom, Jakšić se očigledno usprotivio povratku raseljenih Srba na KIM, ali i izgradnji kuća za srpske povratničke porodice. Verovatno im smeta što je mnogo srpskih porodica sa KIM do sada dobilo krov nad glavom.

Pored toga, Jakšić je u prvoj rečenici javno priznao tzv državu Kosovo, jer nigde nije naveo Metohiju, koja je sastavni deo južne srpske pokrajne.

Marko Jakšić je više puta doživeo politički fijasko, a poslednji put kada je na protestu koji je organizovao u severnoj Mitrovici bilo dvadesetak ljudi. 

Ubrzo nakon toga, na lokalnim izborima u severnoj Mitrovici javno je podržao albansku kandidatkinju i pozvao Srbe da glasaju za nju, ali ga srpski narod nije poslušao.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lela

pre 4 godine

Svaka pomoc nasim ljudima na Kosovu i Metohiji mnogo znaci.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija