• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

22.08.2019

13:17

(FOTO) U ŽANDARMERIJU MOGU SAMO NAJBOLJI! Ministar Stefanović na obuci elitne jedinice MUP Srbije!

Politika

(FOTO) U ŽANDARMERIJU MOGU SAMO NAJBOLJI! Ministar Stefanović na obuci elitne jedinice MUP Srbije!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u Nastavnom centru "Jasenovo“ prikazu dela selekcione obuke 63 polaznika koji žele da budu pripadnici Žandarmerije

 

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji žele da postanu deo Žandarmerije moraju da prođu kroz selekcionu obuku koja traje 21 dan i podrazumeva ozbiljne psihofizičke testove - rekao je Stefanović.

Foto: MUP Srbije

On je istakao da su takve obuke deo politike razvoja Ministarstva unutrašnjih poslova, koja podrazumeva ozbiljnu selekciju, karijerno napredovanje i konstantno usavršavanje.

- Svaki budući pripadnik Žandarmerije mora da zna da ulazak u ovu jedinicu nije nešto što je samo forma, već on mora da ispuni određene kriterijume koji podrazumevaju vrhunsku fizičku pripremljenost, ali i da prođe druge testove koji garantuju da, kada postane deo ove elitne jedinice, može da ispuni svaki zadatak koji se pred njega postavi - naglasio je Stefanović.

Foto: MUP Srbije

Foto: MUP Srbije

Tokom današnje vežbe, kako je rekao, prikazan je način rada instruktora sa polaznicima, ali i jedan segment vežbi koje oni prolaze.

- Drago mi je da vidim da se svakom detalju poklanja ogromna pažnja, jer je Žandarmerija jedinica od koje se najviše očekuje, jedinica koja mora da ispuni svaki zadatak i koja u slučaju odbrane slobode i bezbednosti građana Srbije ne sme da omane - istakao je Stefanović.

Foto: MUP Srbije

Pooštreni kriterijumi obuke i selekcije, ulaganje u vozila, uniformu, naoružanje i opremu pripadnika Žandarmerije, kako je naveo Stefanović, garantuju da će ova elitna jedinica opravdati ogromno poverenje koje uživa, navodi se u saopštenju MUP.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 4 godine

Obuka koja je vršena 2001. i 2002. godine i ova sada ne mogu da se porede. Sada je mnogo lakše i svaki maneken može da prođe obuku. Ako i baš ne možeš da je prođeš, pozoveš se na ljudska prava i ugrožavanje životbe sredine, zaprašivanje komaraca iz aviona...... i prođeš obuku.

Milena

pre 4 godine

Divim se svima onima koji služe ovoj Srbiji. Pozdravljam sve pripadnike te naše elitne jedinice.Bilo bi divno kad bi u redove žandarmerije primali i mlade iz civilstva.

Lela

pre 4 godine

Bravo za zandarmerce, posebni momci svaka cast.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija