• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

22.08.2019

21:13

URNEBESNA KOMEDIJA! NEZAPAMĆEN STRAH OD IZBORA U SRPSKOJ OPOZICIJI!  Vuk ima 0,8%, a objavio bojkot!?

Politika

URNEBESNA KOMEDIJA! NEZAPAMĆEN STRAH OD IZBORA U SRPSKOJ OPOZICIJI! Vuk ima 0,8%, a objavio bojkot!?

Podeli vest

Vuk Jeremić požurio da pre Dragana Đilasa objavi da će bojkotovati naredne izbore i tako pokaže da je on 'lider' opozicije

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić, koalicioni partner Dragana Đilasa, požurio je da pre tajkuna objavi da će bojkotovati redovne parlamentarne izbore koji bi trebalo da se održe na proleće 2020. godine!

Borba za poziciju u opoziciji



Stiče se utisak da je u toku borba za što bolju poziciju u opoziciji i postavlja se pitanje ko će zaista bojkotovati izbore, koji još nisu ni raspisani
Vladimir Pejić, istraživač javnog mnjenja


Jeremić ovim potezom pokušava da se nametne kao 'lider' opozicije i čovek koji odlučuje o opozicionom delovanju, iako prema poslednjim istraživanjima javnog mnenja ima svega 0,8 odsto podrške! Bivši šef diplomatije, slažu se svi stručnjaci, samo pokušava da se spase izbornog debakla.


Okrivljuje vlast
Kako saznajemo, najbliži saradnici savetovali su Jeremića da prvi, što pre, objavi bojkot.
- Jeremić je svestan da na izborima nema nikakve šanse, pogotovo posle afere sa Patrikom Hoom. On i nije imao drugi izbor nego da objavi bojkot izbora. Vuk sada pokušava da od ovog napravi spin u svoju korist i da se prikaže kao čovek odluke i lider opozicije koga će svi ostali slediti, jer očekuje da će bojkot objaviti i druge opozicione partije - prenosi naš izvor blizak ovoj partiji, koji je insistirao na anonimnosti.

Moj ugao


Vuk Jeremić sigurno ovo radi u koordinaciji s ostalim liderima opozicije, jer su to već najavili i Obradović i Đilas. Pravo je pitanje zašto se onda održavaju razgovori sa vlastima.

Mišel Zubenica, politički analitičar

Zvanično, Narodna stranka Vuk Jeremića saopštila je da je predsedništvo partije jednoglasno donelo odluku o bojkotu predstojećih parlamentarnih i lokalnih izbora.
- Dosadašnji dijalog na Fakultetu političkih nauka, pogotovo poslednja runda razgovora, pokazao je da ne postoji minimum volje na strani režima da se normalizuje politički život u Srbiji, ispune zahtevi stručnog tima protesta 'Jedan od pet miliona' i omoguće fer i pošteni izbori - navodi se u saopštenju.

Đilasovci sutra o izborima

 

Kako mediji prenose, odluka o daljim delovanjima Đilasove opozicije biće doneta sutra, 23. avgusta, za kada je zakazan sastanak kome će prisustvovati svi koji su u decembru prošle godine potpisali zajednički dokument o uslovima za sprovođenje izbora.

Vladimir Pejić, direktor agencije za istraživanje javnog mnjenja 'Faktor plus', komentarišući ove navode kaže da nije iznenađen odlukom Narodne stranke o bojkotu izbora.


- Ipak, jesam iznenađen načinom donošenja odluke, jer je bilo logično da ceo Savez za Srbiju bojkotuje izbore, odnosno da donese zajedničku odluku o tome, ukoliko su naravno saglasni. Ovako, stiče se utisak da je u toku borba za što bolju poziciju u opoziciji i postavlja se pitanje ko će zaista bojkotovati izbore, koji još nisu ni raspisani - naglašava Pejić.


Pravi sebi izlaz
Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, na drugoj strani, ocenjuje da Jeremić odlukom o bojkotu pokušava da sebi napravi politički izlaz.


- Izborni rezultat Vuka Jeremića na predsedničkim izborima je takav da izgleda kao da je i te izbore bojkotovao. Stranke bez trunke podrške naroda, a to je svakako Narodna stranka Vuka Jeremića, bojkot mnogo manje boli od izbornog debakla - zaključuje Glišić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
joks

pre 4 godine

neznam sta su oni ocekivali posle svih onih ,,sranja,, sto su napravili da ih narod izabere u vlast,znaju oni da su dno i da nemaju apsolutno bas nikakve sanse da po biracima dodju na vlast.jer sve stosu uradili je katastrofa.

Fikus

pre 4 godine

Živi bili pa videli, ovi što su najglasniji da se izbori bojkotuju a defakto ni nemaju političke stranke (osim Beogradske šake plaćenika) to rade da bi makar prividno sakrili koliko malo podrške imaju i da spreče izborni debakl. Ovi drugi iz opozicije, koji imaju bar neku partijsku infrastrukturu i kakvo takvo članstvo (LSV, DSS, DS) će izaći na izbore svesni da gube katastrofalno ali će pokupiti Đilasove, Jeremićeve i Obradovićeve glasove i možda čak proći cenzus. Zašto bi to radili kad ne mogu da uzmu vlast? Vrlo logično i prosto, zato da bi uzeli PARE koje dobijaju za izbore i da bi partijska "eleita" i dalje zadržla poslaničke mandate i život od nerada.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija