• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.08.2019

15:21

STEFANOVIĆ SA ČEN BO! Od septembra zajedničke srpsko-kineske policijske patrole!

Politika

STEFANOVIĆ SA ČEN BO! Od septembra zajedničke srpsko-kineske policijske patrole!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo o nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova

Ambasadorka Čen Bo je izrazila zadovoljstvo zbog konkretnih rezultata koje donosi dosadašnja saradnja policija, dok je ministar Stefanović ocenio da je saradnja dveju zemalja, kako u oblasti unutrašnjih poslova, tako i u drugim oblastima na visokom nivou. 

Foto: MUP Srbije

Stefanović i Čen Bo su razgovarali o konkretnim aktivnostima na unapređenju saradnje, počev od pilot-projekta uspostavljanja zajedničkih patrola, čiji se početak rada očekuje u septembru kada se i očekuje najveći priliv kineskih turista. 

Foto: MUP Srbije

Kineski policajci u ovim patrolama imaće savetodavnu ulogu i pomagaće srpskim policajcima u komunikaciji sa kineskim turistima. 

Foto: MUP Srbije

Ministar i ambasador su razgovarali i o mogućnostima razmene iskustava i dobrih praksi kroz saradnju specijalnih jedinica ministarstava dveju zemalja, kao i o organizovanju obuka u narednom periodu koje će doprineti unapređenju kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. 

Stefanović je istakao da je intenzivna saradnja policija dveju zemalja neophodna u borbi protiv savremenih bezbednosnih izazova. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nikola

pre 4 godine

Ovo ce biti jedan interesantan potez ministra Stefanovica ...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija