• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

23.08.2019

18:00

VUČIĆ ODRŽAO OBEĆANJE! SUTRA SA PROFESOROM RADENOVIĆEM U PREDSEDNIŠTVU: Moramo vratiti na Univerzitet čoveka koji ima odlikovanje ponosa Srbije!

Politika

VUČIĆ ODRŽAO OBEĆANJE! SUTRA SA PROFESOROM RADENOVIĆEM U PREDSEDNIŠTVU: Moramo vratiti na Univerzitet čoveka koji ima odlikovanje ponosa Srbije!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće sutra profesora Stojana Radenovića u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu

Prof. Radenović je jedan od najcitiranijih matematičara sveta i ranije je naučne radove potpisivao za Univerzitet u Beogradu, ali ga je u međuvremenu angažovao Univerzitet kralja Sauda u Saudijskoj Arabiji da za njih potpisuje naučne radove.

Foto: printscreen youtube

 

Kako UB više nema u svojim redovima najcitiranije istraživače što je dovelo ove godine do pada na Šangajskoj listi za 100 mesta.

Predsednik Srbije nedavno je rekao da će dati sve od sebe da se prof. Radenović vrati na Univerzitet u Beogradu.

- To je čovek kojeg je Tomislav Nikolić svojevremeno odlikovao na ponos naše države, a ja ću dati sve od sebe da za godinu dana, kada isteknu svi ti ugovori da ga vratim i da potpisuje sve svoje naučne radove za Srbiju, naveo je ranije Vučić.

Univerzitet u Beogradu pao je na ovogodišnjoj Šangajskoj listi, jer u svojim redovima nema više nijednog istraživača koji se nalaze na svetskoj listi najcitiranijih.

Foto: printscreen VOA

Prof. Radenović, inače penzioner, naučne radove piše u podrumskim prostorijama zgrade u kojoj stanuje na Vračaru.

Zahvaljujući njemu, ali i prof. Zoranu Kadelburgu, Univerzitet u Beogradu našao se među 300 najboljih u svetu 2017. godine.

BONUS VIDEO: 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ana

pre 4 godine

Predsednik uvek odrzi obecanje zato i ima poverenje i podrsku naroda.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija