• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.08.2019

15:50

O IZRUČENJU MORINE SUPROTNA MIŠLJENJA! Brnabić i Zaev potpisali tri sporazuma, a o političkoj odluci koja je UZBURKALA javnost NISU SE SLOŽILI!

Politika

O IZRUČENJU MORINE SUPROTNA MIŠLJENJA! Brnabić i Zaev potpisali tri sporazuma, a o političkoj odluci koja je UZBURKALA javnost NISU SE SLOŽILI!

Podeli vest

Predstavnici vlada Srbije i Severne Makedonije potpisali su danas tri sporazuma, tokom zvanične posete premijeke Ane Brnabić

Potpisani su sporazumi o uzajamnom priznavanju odobrena ovlašćenih pivrednih subjekata za sigurnost i bezbednost, kao i o fitosanitarnoj saradnji. 

Takođe, potpisan je i Sporazum o uzajamnom priznavanju kvalifikovanih usluga od poverenja koji se pružaju u Republici Srbiji i Republici Severnoj Makedoniji.

BRNABIĆ U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Rešeni smo da gledamo u budućnost i ukidamo barijere!



U delegaciji Srbije koju je predvodila Brnabić, bili su i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i predsednik Privredne komore Srnije Marko Čadež, kao i zamenik direktora Uprave carina Veseli Milošević. 

O Morini oprečna mišljenja

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je odbijanje makedonskih vlasti da izruče Srbiji Tomora Morinu pre svega politička odluka. 

- Za nas je to politička odluka koja se direktno meša u pravo - rekla je Brnabić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevim.

Na pitanje Tanjuga da li je bilo reči o izručenju Morine na sastanku sa makedonskim kolegom, Brnabić je rekla da potpuno otvoreno pričaju o svim temama a da je pitanje izručenja Morine pitanje sudstva. 

Navela je da ne misli da Zaev može bilo kako da utiče na to jer, kaže, ni ona u Srbiji ne može da utiče na odluke suda. 

Na isto je pitanje Zaev odgovorio da je to odluka pravosudnih organa i da se takve odluke donose van svakog političkog uticaja. 

Brnabić je na zajedničkoj koneferencijii za novinare sa premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevim rekla da će ti sporazumi obezbediti na najkonkretniji način da se poveća naša robna razmena, ali i razmena elektrosnkih usluga.



Ona je rekla da očekuje da će saradnja sa Severnom Makedonijom u oblasti digitalizacije i IT sektora predstavljati najbolju šansu da se poveća konkurentnost, obezbede veće plate i zadrže mladi u regionu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija