• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.08.2019

08:36

UHAPŠENI IZ "DAJREKT MEDIJE" i RTS SASLUŠANI PA PUŠTENI! Braniće se sa slobode u daljem postupku!

Politika

UHAPŠENI IZ "DAJREKT MEDIJE" i RTS SASLUŠANI PA PUŠTENI! Braniće se sa slobode u daljem postupku!

Podeli vest

Tužilaštvo za organizovani kriminal saslušalo je sinoć da je troje uhapšenih u vezi s zloupotrebama u RTS-u, ali nije tražilo da im sud odredi pritvor, pa su pušteni da se brane sa slobode u daljem toku istrage, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

 

Sa slobode će se braniti Direktor kompanije "Dajrekt medija" Jovan Stojanović , kao i dvoje zaposlenih u marketingu RTS-a, direktorka službe marketinga Milica Đuričić Janjić, i šef u službi marketinga RTS-a Mirjana Katanić.

Tužilaštvo je nakon saslušanja ukinulo rešenje o zadržavanju osumnjičenih, a u daljem toku postupka će preduzeti sve mere za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja u ovom slučaju, kao i sve procesne mere za nesmetano vođenje krivičnog postupka, ističu u tužilaštvu.

Krivičnom prijavom obuhvaćena je i Jadranka Drini', bivša direktorka "Dajrekt medije", koja je van zemlje i za njom je, kako je ranije saopšteno, raspisana potraga.

Osumnjčeni su na saslušanju izneli svoju odbranu, a tokom istrage biće urađena neophodna veštačenja.

Oni se terete za produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, oni se terete da su oštetili RTS i građane Srbije za 688 miliona dinara, a krivično delo izvršili u peridu od avgusta 2009. do 2018. godine.

"Dajrekt medija" je do 2013. bila u vlasništvu Dragana Ðilasa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Juraj

pre 4 godine

Kao i uvek, narod se obaveštava: ''Tresla se gora rodio se miš.''

zoki

pre 4 godine

Kako - pustili da se brne sa slobode ??? Jeli to - dok se ne podplate sudije - pita narod ??? Mi necemo tako . Nema toga da se "napolju" dogovaraju sa Djilasovim advokatima pa da bude "pojeo pas muvu".

Djurdja

pre 4 godine

Posto su propevali nema potrebe za pritvorom. Zasto bi oni sada stitili svog nalogodavca koji je uzeo velike pare, a njima dao samo sitninu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija