• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.08.2019

15:58

(FOTO) STEFANOVIĆ I LUKIĆ POTPISALI Poseban kolektivni ugovor za policijske službenike

Politika

(FOTO) STEFANOVIĆ I LUKIĆ POTPISALI Poseban kolektivni ugovor za policijske službenike

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije Velimir Lukić potpisali su danas u Beogradu Poseban kolektivni ugovor za policijske službenike (PKU) koji će stupiti na snagu u naredna dva dana

- Novi kolektivni ugovor pružiće neke nove mogućnosti zaposlenima. Ovaj dokument je i pokazatelj kako zajedničkim radom sa predstavnicima sindikata, kroz ozbiljan i odgovoran pristup možemo doći do rezultata - rekao je Stefanović nakon potpisivanja PKU. 

Ministar je ukazao da su pregovori oko Posebnog kolektivnog ugovora bili prilika da se razmotri sve ono što je urađeno u prethodnom periodu, ali i da se vidi šta je to novo što može da se učini za zaposlene, ne narušavajući budžet Republike Srbije, a istovremeno pokazujući brigu o ljudima. 

Foto: MUP Srbije

- Naš zadatak u prethodnoj godini bio je da omogućimo da policajci dobiju novu opremu, vozila i uniforme - rekao je Stefanović i podsetio da su zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova dobili i "Karticu pogodnosti" kojom mogu da ostvare određene popuste u većem broju prodavnica širom Srbije. 

(FOTO) MUP IH NIJE ZABORAVIO! Stefanović uručio poklone deci stradalih policajaca!

Predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije Velimir Lukić istakao je da je potpisani Poseban kolektivni ugovor najbolji koji su policijski službenici imali do sada.

Lukić je čestitao policajcima potpisivanje novog PKU i ukazao da su pregovori za njegovu izradu bili dugi i teški. 

- Razgovori sa radnom grupom nisu išli lako sve do momenta dok se u kolektivno pregovaranje nije uključio ministar Stefanović koji je i ovom prilikom pokazao da mu je zaista stalo da policijski službenici dobiju najbolji mogući kolektivni ugovor - rekao je Lukić. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija