• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

29.08.2019

22:43

AFERA "SEKUNDA"! POČEO ŽESTOK OBRAČUN DRŽAVE SA MAFIJOM! Đilasova pljačka RTS! KRENULA HAPŠENJA LOPOVA

Politika

AFERA "SEKUNDA"! POČEO ŽESTOK OBRAČUN DRŽAVE SA MAFIJOM! Đilasova pljačka RTS! KRENULA HAPŠENJA LOPOVA

Podeli vest

Uhapšen direktor Đilasove "Dajrekt medije" i dve bivše direktorke RTS. Traga se za tajkunovom najbližom saradnicom koja je uoči hapšenja iz Italije pobegla za SAD

Pripadnici Kriminalističke policije po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsili su juče direktora Đilasove "Dajrekt medije" i dve bivše direktorke RTS zbog sumnje da su Javni servis, odnosno građane i državu, oštetili za čak 688.271.544 dinara!

Privedeni su Jovan Stojanović (47), Milica Đuričić Janjić (61) i Mirjana Katanić (55), a policija još traga za najbližom Đilasovom saradnicom. Ona je uoči jučerašnjeg hapšenja iz Italije, gde je boravila nekoliko poslednjih meseci, iznenada otputovala za SAD. Pretpostavlja se da joj je neko dojavio da se skloni što dalje od Srbije. Svi uhapšeni se terete za zloupotrebu položaja odgovornog lica i određen im je pritvor do 48 sati. Istragom je utvrđeno da su osumnjičeni pljačkali RTS od 2008. do 2018. preko kupovine prava za Ligu šampiona i Ligu Evrope, ali i na serijama "Moj rođak sa sela" i "Nepobedivo srce"!

Đilas i njegovi oštetili državu i RTS za 688.271.544 dinara!

Dodatne sekunde

Kako se navodi u krivičnoj prijavi, policijski istražitelji su utvrdili da je Đilasova "Dajrekt medija" od RTS, na osnovu više ugovora, osim popusta na cenu dobila i pravo na veliki broj reklamnih sekundi bez naknade, i to za Ligu šampiona i Ligu Evrope, kao i dve TV serije. Međutim, iako "Dajrekt medija" nije do kraja ispunila obaveze na osnovu kojih je dobila besplatne sekunde reklamnog prostora, RTS nije korigovao cenu i nije sprečio Đilasove saradnike da nezakonito steknu milione. Đilasova firma je te sekunde prodavala drugim klijentima i tako zarađivala ogromne pare na štetu RTS.

VUČIĆ RAZOTKRIO TAJKUNA: Četiri najveće Đilasove firme zaradile 619 miliona evra dok je bio na vlasti!

 

"Ukupna šteta za Radio-televiziju Srbije po svim navedenim osnovama iznosi 688.271.544,04 dinara", piše u krivičnoj prijavi policije, koju je posle višegodišnje istrage uputila Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Javni servis od 2008. do 2018. pljačkali
preko kupovine prava za Ligu šampiona i
Ligu Evrope, ali i na seriji "Moj rođak sa sela"

Osim uhapšenih, krivičnom prijavom obuhvaćena je i najbliža Đilasova saradnica, koja je trenutno van zemlje.

- Drinićeva je bila u Rimu kad je čula da se sprema hapšenje. U Italiji je boravila nekoliko meseci. Čim je čula za hapšenje, otišla je u SAD, navodno turistički. Ona će uskoro preko naše ambasade dobiti poziv na saslušanje, a ako se ne odazove, za njom će biti raspisana poternica - prenosi naš izvor iz istrage.

Vučić objavljuje dokaze o
Đilasovim kombinacijama

Foto: printscreen

Dragan Đilas pozvao je juče predsednika Vučića da objavi dokaze o njegovim lopovlucima. Kako saznajemo u Predsedništvu, Aleksandar Vučić će se u roku od 48 sati obratiti javnosti i predočiti dokaze da je Đilas, dok je bio na vlasti, svojim firmama namestio poslove od više od 500 miliona evra.

 

Ministar policije Nebojša Stefanović potvrđuje da se uhapšeni sumnjiče da su oštetili RTS i građane za ukupno 688 miliona dinara.

- Oni su to izvršili zaključivanjem više ugovora o saradnji suprotno cenovnicima RTS. Osim popusta na cenu, dobili su pravo i na dodatni broj sekundi za Ligu šampiona i Ligu Evrope, kao i dve TV serije, "Nepobedivo srce" i "Moj rođak sa sela". To su učinili u nameri da ostvare korist "Dajrekt mediji". Ukupna šteta za RTS i građane je 688 miliona dinara i taj novac je završio u privatnim džepovima - ističe Stefanović.

Politički progon

Dragan Đilas, na drugoj strani, održao je konferenciju za medije ispred Predsedništva Srbije i ustvrdio da je žrtva političkog progona!?!

- Hapšenje je deo političkog progona. Stručne službe su utvrdile da ugovori između "Dajrekt medije" i RTS nisu štetni - rekao je Đilas i zapretio predsedniku Vučiću da će biti uhapšen!?!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Juraj

pre 4 godine

Dužan sam da se Izvinim za jučerašnji komentar. Nije se rodio miš. Ponovo se radjaju dinosaurusi.

bezbednjak

pre 4 godine

bas me zanima na koji bi nacin_taj tajkun djilas finasirao svoj politicki angazman_mozda od onog stoga po zakonu sleduje kao politickog aktivistu_sa tim sredstrvima bi mogao sigurno biti ni manje ni vise gradonacelnik jagodine u osnovnoj bi skoli svirao shopena a u obliznjem parku ne bi bili dinosaurusi nego igracke za decu_/ako izgubite demokratsku opoziciju vi ne da necete moci u evropu necete moci ni u rusiju cak ni u dagestan ali vam zato ostaje alternativa checenija_vi imate chechenski sindrom se to zove u politici_/neko govori relacija istok zapad ne postoji to ima jos mnogo malih ostrva po svjetu koja politicki nisu opredeljena iz x razloga

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija