• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

30.08.2019

12:53

(VIDEO) LAZANSKI OTKRIO: Državni vrh Srbije pod lupom zapadnih obaveštajnih službi zbog Kosova i Metohije!

Politika

(VIDEO) LAZANSKI OTKRIO: Državni vrh Srbije pod lupom zapadnih obaveštajnih službi zbog Kosova i Metohije!

Podeli vest

Najviši politički funkcioneri Srbije su na meti i na sistemima određenih opservacija stranih službi. To nije ništa novo, i naš državni vrh je toga svestan, rekao je za TV Pink Miroslav Lazanski, ambasador Srbije u Rusiji, i dodao da se u tom slučaju pokušava kontrola nad telefonskom komunikacijom, kompjuterskom komunikacijom, kontaktima na raznim diplomatskim sastancima i konferencijama, pa i ulazak u lični, porodični život

 

Prema njegovim rečima, ovo je sveobuhvatna akcija Zapada prema Srbiji, koja traje već neko vreme. Očito je da Zapadu smeta ova snažna aktivnost srpske diplomatije kada je u pitanju Kosovo.

Lazanski još dodaje da je pred srpskom diplomatijom veoma veliki izazov i napor sa kojim će morati da se nosi na sastanku Interpola u Čileu:

- Našim jakim lobiranjem moramo da sprečimo da Kosovo uđe u Interpol, kao što smo to uradili prošle godine u Dubaiju - naglasio je Lazanski.

Foto: Pink.rs

On je objasnio da imamo poseban problem sa zemljama koje nisu priznale Kosovo, ali da su baš te države kada su u pitanju glasanja u međunarodnim organizacijama te koje su suzdržane ili ne prisustvuju glasanju.

- Vrlo je zanimljivo što čelnici EU zabranjuju Srbiji da uđe u trgovinsku zajednicu sa Rusijom, što je veoma smešno, pošto postoje određeni podaci da se u vrhu Evropske unije razmišlja o članstvu u Evroazijskoj ekonmskoj uniji - objasnio je Lazanski, i dodao da Srbija sada nema konkretno nikakvu obavezu kada su u pitnaju sankcije prema Rusiji ili odustajanja od sporazuma sa nekim trećim zemljama u pitanju sve dok ne bude punopravna članica EU.

Kako on kaže, predstavnici srpskog i ruskog naroda nisu pozvani na 80 godina obeležavanja od početka Drugog svetskog rata u Varšavi, iako smo mi ti koji smo podneli najveće žrtve: 

- Službeno objašnjenje Varšave je da su pozvane članice EU, članice NATO-a, i članice istočnog partnerstva. Predsednik Belorusije, Lukašenko rekao je da neće prisustvovati ovom obeležavanju ako ne bude pozvan predsednik Rusije, Vladimir Putin - objasnio je Lazanski, i dodao da je ovo politički gaf Poljske te da se ovde ogleda strah od Rusije, i to da nas Srbe posmatraju kao male Ruse na Balkanu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miloš

pre 4 godine

Čovek bez obraza, za ambasadorsko mesto i enormne prihode prodao je svoju karijeru uglednog novinara.

dasa

pre 4 godine

LAZANSKI OTKRIO nista on nije otkrio 0 od toga sta ce on da otkrie

Vns

pre 4 godine

Stari dobri LazaNJski... Vojni komentator,doživotni član žirija za misice,zavodnik ,švaler,šmeker sa blagim hrvatskim naglaskom

Predragm

pre 4 godine

Lazo pa i ti si pod prismotrom kao Ruski covek. Pazi se da ti ne nameste neku zensku obzirom da si ozenjen jer svi spijuni su padalu zbog zena.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija