• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.08.2019

17:02

ĐILASE, BOŠKO, KOJA JE VAŠA NAJNIŽA CENA?! Oglasio se REM i ODUVAO OPOZICIJU: Đilasova služavka i dva batlera već nedeljama VODE HAJKU, sad smo im mi krivi za LAKRDIJU OD BOJKOTA!

Politika

ĐILASE, BOŠKO, KOJA JE VAŠA NAJNIŽA CENA?! Oglasio se REM i ODUVAO OPOZICIJU: Đilasova služavka i dva batlera već nedeljama VODE HAJKU, sad smo im mi krivi za LAKRDIJU OD BOJKOTA!

Podeli vest

Nakon višenedeljne hajke, oglasilo se Regulatorno telo za elektronske medije i objasnilo sve spekulacije o kojima su članovi opozicije govorili poslednjih dana. Saopštenje prenosimo u celosti

“Koja je tvoja najniža cena?
Da maštu služavke,
I batlerova nagađanja,
Proslediš štampi,
Da sa tim učini sve što treba”

Ovaj deo iz Kiplingove nedavno otkrivene pesme “The Press” (Štampa), verovatno je najkraći i najbolji odgovor na harangu koju je, protiv Regulatornog tela za elektronske medije, pokrenuo CINS, preuzeo Danas, a zasolili jedna Đilasova služavka, i dva batlera.


Nešto više od toga i ne mora da se kaže, pošto je više nego jasno da je REM ovakve naslovne strane i gomilu lažnih vesti, zaradio zato što je deo opozicije odlučio da ovo regulatorno telo proglasi za osnovni RAZLOG svog neizlaska na izbore.


Otuda i kampanja, u kojoj vi, i CINS, i služavke, i batleri, ne obaveštavate javnost ni o čemu, nego je ubeđujete, i to lažući, da je SzS u pravu, da su Đilas i Boško takođe u pravu, i da je REM, o kojem ta javnost uglavnom ništa ne zna, kriv za ovu lakrdiju od bojkota, dovoljno glupu da joj je potrebno još gluplje objašnjenje.

(FOTO/VIDEO) ĐILASOVCI DIVLJAJU NA TRGU REPUBLIKE! Đikijevi huligani napali novinare, a onda ZAPALILI BAKLJE!


Zato ste, najpre, i izmislili izveštaj REM-a, koji ne postoji, a kada ste demantovani, i kada je jedini pravi izveštaj pokazan, krenuli ste dalje, obrnuli igricu i izmislili “tajni”, izveštaj REM, neki koji smo mi valjda sakrili od javnosti.


I na to smo odgovorili, i pokazali da nikada, nigde, nikakav “tajni” izveštaj nije postojao, niti postoji. I da nikada REM nije ni usvajao, niti potom krio, to o čemu pišete.


Postoje zakoni u ovoj zemlji, koje mi poštujemo, a koji ni SzS, ni vas očito ne zanimaju, i po tim zakonima, jedini izveštaj koji REM mora da usvoji je onaj koji se bavi količinom reklama (komercijalnog sadržaja), koje stranke emituju u kampanjama. Taj izveštaj REM prosleđuje Agenciji za borbu protiv korupcije, koja na osnovu njega proverava koliko je koja stranka potrošila novca, a druge službe, potom, da li je plaćen porez.
I to smo i uradili, poštujući zakon.

ĐILAS JE GINISOV REKORDER! Jovanov: Niko nikada tako brutalno nije zloupotrebio poverenje građana! DOŠLO JE VREME DA ODGOVARAŠ!


Isti onaj po kojem nemamo nikakva prava da uređujemo programe privatnih televizija, niti da određujemo koliko će se koji političar na njima pojavljivati.
To, profesionalne standarde, pravila, zanat, bi trebalo da uradi, reguliše, ona profesija, u kojoj su služavke i batleri proveli decenije, a da ništa, po tom pitanju, nisu učinili, pošto im je važnije bilo da se bave ličnom promocijim i politikom, nego zanatom.


I zato sada lažu da su izveštaji zakonska obaveza, i, još više, da je, u vreme njihovog službovanja u REM, ova ustanova po tim izveštajima postupala i kažnjavala, bilo koga.


Kada je za izbore 2012. godine, Dragan Đilas, na Studiju B, gradskoj televiziji, a baš on tada gradonačelnik, emitovao svoje predizborne spotove van predizbornog bloka, i kada se nije skidao sa ekrana iste te televizije, nije kažnjen niko.
A zakonski osnov, zbog neobeleženih reklama, jeste postojao.
Prema tome, i sve zajedno, sve što ste uradili jeste lažna vest, u sklopu kampanje one političke opcije sa kojom ste se, očigledno, poistovetili.


Zašto ste umislili da ne treba samo da pratite politiku, nego i da u njoj, navijajući, i učestvujete, vaša stvar, imate na nju i pravo, ali na lažne vesti, na lenjost, zaobilaženje istine, i spinovanje, nikakvo pravo nemate i trebalo bi da za to odgovarate.
Kao i za sakrivanje činjenica, od kojih je najvažnija ona da zahtevi SzS da REM zabrani informativne programe privatnih televizija, nemaju nikakve veze sa zakonom, nego ga, naprotiv, i krše.


I to samo tamo gde im odgovara, jer se nisu setili (baš kao ni vi), na primer, da se pobune (pobunite), kada REM nije reagovao na to što je N1 prenosio, uživo, van izborne kampanje, kršeći zakon, i politički upad u RTS, i politički skup na Trgu Republike.


A nismo reagovali (mada bi to morala da bude međunarodna reakcija, jer, gle čuda, ove televizije su registrovane u Luksemburgu), baš ni kada su druge televizije prenosile druge političke skupove, zato što verujemo da i na taj način štitimo pluralizam, i pravo na drugačije mišljenje, a i nikada sebe nismo doživljavali kao cenzora, nego samo kao regulatora.


Preskočili ste, takođe i činjenicu, da na, šezdeset odsto televizora u Srbiji, jedan kablovski operator koji se zove SBB, opet protivno našem obavezujućem uputstvu o logickoj numeraciji, na brojevima 1 i 2 (i 1 i 2 na daljinskom), nalaze televizije Nova i N1 koje su, svaki dan, od 0-24, protiv aktuelne vlasti.


I sve to, taj amaterski spin, radite za iste one političare koji su, dok su bili na vlasti, posedovali novine (Press), donosili sumanute zakone o informisanju, hapsili novinare, otimali redakcije, smenjivali glavne urednike, gasili novine koje im se ne sviđaju, reklamama ucenjivali medije, kontrolisali celokupni medjski prostor, i postavljali služavke i batlere u REM, valjda da bi izigravali nezavisne služavke i batlere.


Za njih?
Stvarno?
Koja je, onda, vaša najniža cena?


P.S Molimo vas da služavkama i batlerima prosledite Zakon o elektronskim medijima i Zakon o informisanju, da ih pročitaju i da nam jave koji smo član tačno prekršili. Takođe, poslaćemo im i tačno u kojim zemljama regulatori, po zakonu, kontrolišu izbore, a u kojim ne, takođe po zakonu, a u kojima su nadležnosti podeljene. Tek da ne lupetaju.
 
Savet REM

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija