• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

01.09.2019

16:58 >> 17:00

SRBIJI I NIJE MESTO MEĐU OVAKVIM BESTIDNICIMA! Kitarovićeva: Hrvati najviše doprineli antifašističkoj borbi u Evropi! GDE - NA STALJINGRADU, KOZARI, LICI, KORDUNU?!

Politika

SRBIJI I NIJE MESTO MEĐU OVAKVIM BESTIDNICIMA! Kitarovićeva: Hrvati najviše doprineli antifašističkoj borbi u Evropi! GDE - NA STALJINGRADU, KOZARI, LICI, KORDUNU?!

Podeli vest

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da je hrvatski narod, srazmerno broju stanovnika, najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi

Ona je na obeležavanju 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata u Varšavi rekla da je u antifašističkoj borbi učestvovalo više od pola miliona Hrvata, prenosi „Indeks".

- Ovde smo da bismo iskazali počast svim žrtvama rata, kako u Poljskoj, koja je prva počela da se bori protiv nacizma, tako i u svim ostalim državama koje su stale u odbranu slobode i mira u Evropi i u svetu. Hrvatski narod je, srazmerno broju stanovnika, najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi - rekla je Kitarovićeva, a prenosi Tanjug.

Ona je dodala i da je potrebno ulagati u izgradnju i očuvanje svetskog mira.

Da nije žalosno, bilo bi smešno!

Hrvatska koja je brojala jedva tri miliona stanovnika, od čega je bilo gotovo 600.000 Srba 1941. godine, u rat sa Hitlerovcima poslala je pola miliona vojnika?! Neviđeno! Tako nešto nikad niko nije učinio u istoriji. A znete li zašto? Pa zato što je to nemoguće!

Evo, za Kolindu i slične prosto nekoliko činjenica!

Maksimalna vojna mobilizacija u nekoj zemlji je 10 do12 odsto od ukupnog stanovništva! Znači, u Drugom svetskom ratu je moglo da učestvuje 300.000 građana tadašnje Hrvatske. Među njima je moglo da bude mobilisano i 60.000 Srba. 

Ustaška vojska brojala je u jednom trenutku čak 100.000 vojnika, na to treba dodati i 30.000 domobrana! 

E, sad, možda Kolinda smatra da su pripadnici 369. pukovnije, koji su počinili stravična zverstva u Staljingradu, neviđeno doprineli porazu nacizma! 

Ili, oni na Kozari... 

Verovarno i oni u Lici, Suvaji, Kordunu, Jadovnom... 

U Jasenovcu!

Podsetimo, na obeležavanju 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata nije bilo ni Srbije, niti Rusije, Belorusije... Nismo dovoljno doprineli borbi protiv nacizma!!!

Iskreno, a šta ćemo mi na tom "balu idiota".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zika

pre 4 godine

Izgubljena u vremenu i prostoru.Jadno i bedno....

Stojan

pre 4 godine

Oni slave pocetak jer su simpatizirali sa fasiste Srbija i Rusija slavice dan zavrsetka rata.

Marcco

pre 4 godine

Lepo rečeno... sta ćemo među njima. Vremena se menjaju, silebosovine su postugle sta su naumule i započele 1939. Jevreji su istrebljeni još tada, devedesetih je stvorena NDH očišćena od Srba, Velika Albanija je odavno zaživela, hrvatsko cveće ima svoju državu, sve pro-nacističke države Sovjetskog saveza /Estonija, Litvanija, Latvija i Ukrajina/ su zapadni ljubimci koji čiste svoje teritorije od ruskog stanovništva što milom /ne dajubimndrzacljanstvo i ne mogu da rade i posediju nekretninu/, što silom /Ukrajina/.

Iza ograde

pre 4 godine

Nemate o cemu drugome pisati osim o Hrvatima?

zoranzivkovic

pre 4 godine

Bestidnici kao što je Dučić rekao za njih da je "to" (nisu ni narod) što se ničega ne stide

Vla

pre 4 godine

Ovo je bio bal vampira, kolindica izigrava ili je potomak cuvenog drakule

istinoljubac

pre 4 godine

Srbiji, Rusiji, Belorusiji i nije mesto na balu vampira. Pa vidite i sami da se ustase i nacisti povampirise u celoj evropi. Udruzeni zlocinancki poduhvat protiv pravoslavnih naroda.

305 Alka i 25 Oluja

pre 4 godine

Danas kad neko bilo gde u svetu gugla "prvi antifašistički pokret na svetu" onda gugl mu kaže da je to bilo u Hrvatskoj, gugla "Nikola Tesla" vidi da je rođen u Hrvatskoj i to blizu mora u Smiljane, gugla "Dečji logori" i to bilo u Hrvatskoj da su deca bila živa dok im nisu došli rušit državu ko i 91g, kad gugla "najstariji neandertalac" i to je u Hrvatskoj u Krapini kod Zagreba star 130 000g, kad gugla "najstariji kalendar" i to je u Hrvatskoj zove se Orion iz Vučedolske kulture pre 6000g u Vinkovcima ...a vi kukajte i kmečite i lažite i stavljate naslove mržnje jer znate šta se dobije na gugl kad se upiše "judenfraj"....

Voja

pre 4 godine

trebala joj je srbija dati malo istinite istorijske cinjenice da se malo preslisa pre nego ovago lažne i glupe izjave daje

Marko

pre 4 godine

Hehhehe je vam spustila .srbi na aparatima za oživljavanje

Dmitar

pre 4 godine

Pa šta će Srbi i Rusi u Poljskoj gde su bili Nemci i ostali fašisti kao Kolinda i ostali. Pa ovo je bio skup Fašista a mi ipak pripadamo natifašistima. Ostavimo te svetske budale koje izvrću istoriju neka se samo vesele ali daće bog pa neče dugo.

ziki

pre 4 godine

Kolinda ocigledno nije savladala lekcije iz najblize istorije naroda bivse Jugoslavije. S obzirom na te cinjenice neka se ponovo upise u osnovnu skolu ili da priupita svoje najblize pa cak i roditelje koji bi, zbog njenog ponasanja, trebali da se stide. Takvi postupci nece doneti izborne glasovo da ponovo ostane na Pantovcaku.

Goran

pre 4 godine

"Na startu sam morao biti spreman i siguran u pobjedu kao njemački vojnik 22. lipnja 1941. godine"- izjavio je Ivica Kostelić nakon pobjede u Kranjskoj Gori.  22. lipnja 1941., Ivica to zasigurno zna, započeo je napad na SSSR, u kojem je ubijeno 18 milijuna ljudi.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija