• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

02.09.2019

11:09

(VIDEO) Stefanović: Opozicija samo želi vlast da bi koristila novac iz budžeta, javnih fondova...

Politika

(VIDEO) Stefanović: Opozicija samo želi vlast da bi koristila novac iz budžeta, javnih fondova...

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas, povodom incidenata na Trgu Republike, da ima ljudi koji se ne raduju ničem dobrom za Srbiju jer je to ujedno i njihova manja šansa da dođu na vlast

 

- Njima je dolazak na vlast ključna meta. Dolazak na vlast da bi se koristili javni fondovi, javni resursi,novac iz budžeta. Dakle kasica prasica je ključna stvar, a dolazak na vlast da bi se ona koristila je ključna opsesija - rekao je Stefanović za televiziju Pink.

Prema njegovim rečima, prethodna vlast je u Republici i gradu samo "ispumpavala sredstva" tako što su NVO i sportskim asocijacijama prebacivali ogroman deo budžeta, a u stvari finansirali svoje stranačke aktiviste, što je pravi primer pranja novca i zloupotrebe javnih resursa u partijske svrhe.

(VIDEO) MORA DA JE BILA PIJANA, NEMAM DRUGO OBJAŠNJENJE! Vulin žestoko o sramnoj izjavi Kolinde Grabar Kitarović

 


- Ne mogu oni da kažu da nešto ne valja već građani. Oni znaju da će se građanima mnogo više svideti kada imaju normalnu kanalizaciju nego kada je nemaju. Da imaju uređene trgove a ne one koji se raspadaju. Imaju pravo da iskažu volju ali izazivaju incidente. Vidi se njihova namera da druge uvuku i naprave incident, od koga će kasnije od sebe da naprave žrtve i cirkus kako bi osvojili neku simpatiju građana - rekao je on.

Usporite pored škole

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zamolio je danas vozače da budu odgovorni i oprezni u saobraćaju i da smanje brzinu.
- Ljudski faktor često utiče na to da dođe do tragičnog ishoda. Molim vozače da posebnu pažnju obrate na decu, pogotovo prvake koja idu prvi dan u školu jer nisu naviknuta na uslove sabraćaja. Neka budu oprezni da naša dečica krenu i da se vrate potpuno zdrava i čitava - rekao je Stefanović.
Istovremeno, ministar je podsetio da je propisana brzina 30 u kilometara na sat u zoni škole.


Kako je rekao, dok je opozicija bila na vlasti uglavnom je to bila otimačina novca. Spomenuo je da je preko Ðilasovih kompanija prešlo 60 milijardi dinara, oko 600 i nešto miliona evra i to, kako je rekao, dok je bio predsednik kancelarije Predsednika Republike.

- Njima ne smeta Ðilasovih 700 miliona, jer im je to normalno i pitaju se kada ćemo opet. Zato im smetaju i Trg Republike i auto-put - rekao je Stefanović.

Kako je ocenio, zato opozicija i ne želi da izlazi na izbore jer ne bi dobili dovoljan broj glasova, kao što nisu dobili ni na lokalnim izborima u Lučanima, na kojima su umesto očekivanih 30, dobili devet odsto.

Govoreći o predlogu dela opozicije za prelaznu vladu, Stefanović je rekao da je to besmislica i pokušaj da se dođe do ministarskog mesta bez narodne volje.

- Bez da vas neko izabere, glasa za vas. A zašto? Zbog kasice prasice - zaključio je Stefanović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija