• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

02.09.2019

12:55

(VIDEO) ŠEŠELJ NA PINKU: Kolinda je za nas idealni predstavnik Hrvata i ustaškog pokreta, svi ostali su mnogo veći prevaranti od nje! Pa ona iskreno mrzi čak i srpske čokoladice!

Politika

(VIDEO) ŠEŠELJ NA PINKU: Kolinda je za nas idealni predstavnik Hrvata i ustaškog pokreta, svi ostali su mnogo veći prevaranti od nje! Pa ona iskreno mrzi čak i srpske čokoladice!

Podeli vest

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, komentarišući jučerašnju izjavu Kolinde Grabar Kitarović da su Hrvati dali najveći doprinos antifašističkoj borbi u Evropi tokom Drugog svetskog rata, rekao je da je predsednica Hrvatske za nas idealni zastupnik hrvatske nacionalne ideologije i ustaškog pokreta


- Svi drugi su mnogo uspešniji prevaranti od nje, ona je iskrena. Ona što misli to i kaže. Ona sa takvom mržnom pristupa čokoladici iz Srbije da se vidi suštna hrvatske nacionalne ideologije – naveo je Šešelj gostujući na TV Pink. 

Govoreći o obeležavanju početka Drugog svetskog rata u Vrašavi, Šešelj je rekao da Poljaci mrze pravoslavlje i da kroz mržnju prema Rusima, projektuju mržnju prema Srbima.

- Ne čudi me što Srbija nije pozvana. Uostalom, šta bi mi tamo tražili. Tamo bi bili poniženi, desilo se nešto slično kao u Parizu – naveo je Šešelj i dodao da Poljaci mrze Ruse i stalno podgrevaju strah od Rusa.  

 

 

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je govoreći o stranka koje su zatražile formiranje prelazne vlade, ocenio da je reč o partijama koje nemaju ideologiju, već su instrument zapada.

- U jednoj stvari greše - zapad ne želi bojkot, želi njihovo učešće na izborima. Zapad će krenuti sa glavnim pritiscima na Vučića povodom Kosova sledeće godine - naveo je Šešelj. 

On je ocenio da bi situacija po pitanju Kosova mogla biti drugačija ako bi se u uključila Rusija, koja bi prema nekim najavama, mogla da poveže pitanje KiM i Republike Srpske. 

Govoreći o predstojećim izborima, Šešelj kaže da SRS nije počela sa konkretnim pripremama za izbore, mada za svaku oozicionu stranku pripreme traju od kada se završe prethodni izbori.

- Ne pripremamo se za bojkot. Mi smo stranka, izrazito parlamentarnog, demokratskog karaktera i koristmo isključivo demokratske metode političke borbe, ako nas neko napadne znamo ekifikasno da se odbranimo, ali hoćemo mir u Srbiji. Hoćemo da se razvija demokratija, parlamentarna demokratija i da se politički sukob koji je za demokratiju neophodna odvija u skupštini – naveo je Šešelj. 

Kako je dodao, srpski radikali su protiv bilo kakvih uličnih incidenata. 

- Mi nikoga ne napadamo i ne idemo na tuđe skupove da izazivamo – rekao je Šešelj. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lazni Bot

pre 4 godine

Sinoc sin danas tata politicki prosipaju mudrosti.

Saradžogla

pre 4 godine

Nekoliko puta dnevno molim boga da ovaj zamlata ne prođe cenzus!Jedini čovek na svetu koji je GRATIS dve godine više služio robiju.Da nije imao pogan jezik u Hagu bi bio kraće vreme.Ponižavao sudije a oni - DO DALJNJEG!Osladilo mu se izležavanje.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija