• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.09.2019

17:28

VELIČAJU NACISTIČKE ZLOČINE, A NEMAJU POJMA ISTORIJU! Ruski ambasador žestoko reagovao na IGNORISANJE RUSIJE I SRBIJE na obeležavanju 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata!

Politika

VELIČAJU NACISTIČKE ZLOČINE, A NEMAJU POJMA ISTORIJU! Ruski ambasador žestoko reagovao na IGNORISANJE RUSIJE I SRBIJE na obeležavanju 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata!

Podeli vest

Revizija istorije nije samo svetogrđe, ona je i opasna, rekao je danas ruski ambasador u Srbijii Aleksandar Bocan-Harčenko, reagujući na to što na obeležavanje 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata u Poljskoj nisu pozvane Rusija i Srbija

- Već danas se u nizu zemalja otvoreno, bez ikakvog ustručavanja vodi propaganda nacističkih vrednosti, vide pokušaji pravdanja nacističkih zločinaca i njihovih saučesnika. Ignorisanje tih tendencija je neprihvatljivo. Tragedija Drugog svetskog rata ne sme da se ponovi. Nikad - napisao je Harčenko na Tviteru.

(VIDEO) MORA DA JE BILA PIJANA, NEMAM DRUGO OBJAŠNJENJE! Vulin žestoko o sramnoj izjavi Kolinde Grabar Kitarović



On je naveo da je danas, prvog dana školske godine, pomislio da su oni koji nisu pozvali Rusiju i Srbiju, uz svu politizaciju, naprosto loši učenici koji nisu dobro proučavali istoriju u školi.

- Ipak, treba da razumemo da revizija istorije nije samo svetogrđe nego je i opasna - napisao je Harčenko.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!
Fudbal

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!

Na stadionu Crvene zvezde danas (18.00, Arena 1 premijum) je na programu 173. po redu "večiti derbi"! Biće to 36. duel Crvene zvezde i Partizana odigran u aprilu. Crveno-beli su uspešniji sa 14 ostvarenih trijumfa, naspram devet pobeda koliko su u četvrtom mesecu u godini ostvarili crno-beli!

20.04.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija