• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.09.2019

11:12

PALMA: Opozicija u Srbiji kao fudbalski klub bez navijača

Politika

PALMA: Opozicija u Srbiji kao fudbalski klub bez navijača

Podeli vest

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković ocenio je danas da je opozicija u Srbiji kao fudbalski tim i da njima nisu problem ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić ni mediji, već mali broj navijača

Palma je gostujući na TV Prva rekao da se predstavnici opozicije svakog dana pet puta svađaju da bi jednom seli da se dogovore o nečemu.

- Opozicija u Srbiji je kao fudbalski klub koji se priprema i kada treba da igrate utakmicu vi kažete „nećemo da izađemo na teren, vidite koliko navijača imaju ovi crveni i plavi, a mi žuti nemao deset navijača i nećemo zbog toga da igramo“. Upravo to je problem opozicije - mali broj navijača, dok je veliki broj navijača na strani stranaka koje čine vlast. Tom delu opozicije koji će bojkovati izbore želim srećan boravak van parlamenta naredne četiri godine - rekao je Palma.

Dačić za premijera

Palma je pohvalio rad koalicionog partnera lidera socijalista i ministra spoljnih poslova Ivice Dačić koji će, kako je naveo, biti njihov predlog za premijera posle predstojećih izbora.

- Ja vrlo dobro znam kako se bira predsednik Vlade, da kada završe izbori predsednik Republike poziva stranku koja ima najveći broj mandata u parlamentu. Koalicija SPS – Jedinstvena Srbija izlazi sa ponudom, a ponuda su rezultati koje ostvario Ivica Dačić kao ministar inostranih poslova i zato je Ivica Dačić naš kandidat za premijera - objasnio je Marković.

Prema rečima Palme "Dačićevi rezultati imaju takvu vrednost da svi zajedno ministri inostranih poslova u zadnjih 20 godina nemaju takav rezultat".

On je kazao da je sve što radi danas Vlada Srbije predložio predsednik Republike Aleksandar Vučić, a realizovalo je nekoliko ministara, jedan od njih je Ivica Dačić. 

 

 

- Ja i moja politička partija Jedinstvena Srbija imamo svoj stav od koga nećemo nikada odustati, a to je da je porodica osnovni stub svega i porodica mora da bude na prvom mestu. Platforma i program koalicije SPS – JS je borba protiv bele kuge, socijalna pravda, pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, nova radna mesta, da zaustavimo mlade da odlaze iz zemlje i da se napravi kriterijum i da se povećaju plate onima koji rade težak posao, a to su policija, vojska, sudstvo, prosveta i zdravstvo - rekao je Palma.

On je dodao da Koalicija SPS – Jedinstvena Srbija na narednim izborima očekuje veliki broj glasova i objasnio:

- I Dačić i ja imamo šta da pričamo šta smo radili i šta ćemo raditi u narednom periodu. I kada se saberu glasovi mi ćemo reći „evo mi smo druga politička snaga u Srbiji i siguran sam da ćemo po broju glasova biti na drugom mestu - rekao je Palma na Tv Prva.

Na jednog političara, dolaze tri analitičara

- Mi danas u Srbiji nažalost imamo na jednog političara tri analitičara i ne zna se da li su gori neki političari ili analitičari - ocenio je Palama i dodao:

- Osamdeset odsto političara nikada u životu ništa nije radilo, samo konstatuju i kritikuju, bez programa i bez dela, bez izveštaja o radu. Prioritet onih koji se bave politikom treba da bude izveštaj o radu i program za naredni period, pa tek treća tačka da bude kritika nekih drugih - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija