• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D. - B. B.

04.09.2019

23:00

ĐILAS PRETI DS ZBOG BOJKOTA! Tajkun udario i na svoje saveznike u SZS

Politika

ĐILAS PRETI DS ZBOG BOJKOTA! Tajkun udario i na svoje saveznike u SZS

Podeli vest

Funkcioneri DS tvrde da Dragan Đilas preti da će uništiti ovu stranku ukoliko hitno ne donese i objavi odluku o bojkotu * Vrh DS podeljen u vezi sa ovom odlukom

Lider Saveza za Srbiju, tajkun Dragan Đilas preti da će uništiti Demokratsku stranku ukoliko demokrate pod hitno ne donesu i ne objave odluku o bojkotu predstojećih parlamentarnih izbora!
To tvrdi član Glavnog odbora DS Ivan Krstić iz Leskovca, koji je u raspravi na Tviteru sa jednom Đilasovom aktivistkinjom poručio da demokrate nemaju više nameru da trpe teror i ucene svog bivšeg predsednika.

Pustite nas da dišemo

"Da li mi, Jelena, moramo da donesemo odluku koja vama u SSP treba da se dopadne ili ono što će DS da odgovara? Ako ćemo da donosimo odluku i da se upravljamo prema vama, glasaću baš kontra", napisao je Krstić, da bi mu Đilasova aktivistkinja odgovorila kako je vreme da donesu odluku i prestanu da se bave drugima.

To je izazvalo revolt kod funkcionera DS, koji je potom doslovce napisao:
"Onda vi prestanite da nam sugerišete šta treba da radimo, razumeš. A ne da nam Đilas preti... Sramota! Pustite nas da dišemo."

Foto: printscreen Twitter

 

Vučić: Za dan će se svi ujediniti protiv nas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da Srpska napredna stranka predanim radom mora da se potrudi da sačuva većinu koju ima, jer će mnogi preko noći biti spremni da se ujedine protiv njega.
- Biće im potreban jedan dan, kao što je Čedomiru Jovanoviću i Bošku Obradoviću bilo potrebno 24 sata da dođu od velike mržnje do velike ljubavi i želje da uđu u vlast sa jedan, dva, tri odsto glasova. Politika nije matematika i pokazalo se da kalkulacije njegovih političkih protivnika pred prethodne izbore nisu bile dovoljno dobre.

Kako svedoči naš izvor iz vrha DS, ova stranka je podeljena u vezi sa temom bojkota.
- Većina poslanika DS smatra da je bojkot poguban po stranačke interese i da je to siguran put u propast i političku istoriju. To su ljudi koji su poslanička mesta osvojili pod prethodnim rukovodstvom demokrata. S druge strane, aktuelni predsednik Zoran Lutovac sa svojim najbližim ljudima je potpuno na Đilasovoj liniji da je bojkot jedino rešenje. Zbog toga se DS još zvanično nije izjasnio zvanično o bojkotu izbora, a i teško da će to uskoro i učiniti - napominje naš sagovornik. On podseća i da je više funkcionera demokrata javno iznelo stav da bojkot nije svrsishodan vid političke borbe. Zbog takvih stavova su Gordana Čomić i Nataša Vučković čak morale da polažu račune na stranačkim organima.

Sam Lutovac je pre nekoliko dana čak zapretio ostalim opozicionim strankama da "svako ko bude izašao na fingirane izbore moraće da odgovara za to"!?!
Komentarišući ove trzavice, poslanik SNS Vladimir Orlić ističe da su demokrate same dozvolile da ih Đilas ponižava.
- Tajkun im izdaje naređenja preko Tvitera, tera ih da gaze reč, kadrira po DS, izbacuje iz stranke koga hoće... Kad ih pod firmom 'bojkota' ostavi i bez redovnog finansiranja, zauvek će ostati njegovi dužnici, ponizni i poslušni. Pošto su sami odabrali takvu sudbinu, neka sada nađu način da žive s tim - poručuje Orlić.

Opasna igra

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da su sukobi očekivani jer ne odgovara svih opozicionim strankama bojkot izbora.
- Bojkot je opasna igra koja može da nanese štetu vlastima, ali mnogo je veća verovatnoća da će upropastiti niz opozicionih stranaka. To je jedna vrsta političkog ruskog ruleta i retko ko je spreman da ide na tako nešto. Oni koji nemaju šta da izgube spremni su na bojkot. Svi oni koji misle da imaju neki drugi put ipak nisu spremni da reskiraju opstanak svojih stranaka i sopstvene karijere. I onda tu dolazi logično do sukoba - kaže Anđelković.
 

ĐILASOVI BANDITI BI DA SILUJU! Bliski saradnik lidera Saveza za Srbiju prostački izvređao Biljanu Popović Ivković!

Šiptarski mediji: Đilasova lista mora da pobedi

Šiptarske vlasti u Prištini preko svojih medija nastavljaju žestoku kampanju protiv Srpske liste i predstavnika Srba na Kosovu i Metohiji ne bi li osigurali pobedu Đilasovog Saveza za Kosovo na predstojećim izborima.
Sada je njihov miljenik postao Slaviša Petković, bivši ministar u takozvanoj kosovskoj vladi. On je pre nekoliko dana objavio da pregovara sa Radom Trajković i Đilasovim Savezom za Kosovo o koaliciji za predstojeće izbore na KiM. To mu je bila ulaznica za maksimalni prostor u albanskim medijima, gde bez zadrške pljuje legitimne predstavnike Srba na KiM.

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djekson

pre 4 godine

U dzepove krijem pare Euro mi dušu para Djilasova omiljena pesma

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija