• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

05.09.2019

18:33

ILI DAČIĆ PREMIJER ILI SPS ODE U OPOZICIJU! Ekskluzivno otkrivamo pakleni plan vrha SPS!

Politika

ILI DAČIĆ PREMIJER ILI SPS ODE U OPOZICIJU! Ekskluzivno otkrivamo pakleni plan vrha SPS!

Podeli vest

Visoki funkcioneri SPS traže da se dalja saradnja sa SNS uslovi time da predsednik Vučić pre izbora pismeno garantuje da će Dačić biti novi mandatar

Visoki funkcioneri SPS spremaju političku ucenu za SNS i predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

Nije logično

Nema političke logike u tome da lider stranke sa manjom podrškom obavezno bude premijer
Jelena Vukoičić, politikolog

 

Kako saznajemo, najmanje trojica ljudi iz samog vrha SPS (imena poznata redakciji Informera, ali ih ne objavljujemo da bismo zaštitili svoje izvore) traže da se dalja saradnja sa naprednjacima uslovi time da Vučić pre parlamentarnih izbora pismeno garantuje da će Dačić nakon glasanja biti novi mandatar. U suprotnom, oni predlažu da SPS zapreti da će preći u opoziciju!


Porasli apetiti
Naši odlično obavešteni izvori tvrde da su pojedinim socijalistima značajno porasli politički apetiti uoči predstojećih izbora.


- Mnogi u vrhu SPS insistiraju na tome da Dačić bude sledeći premijer. Pojedini čak zahtevaju od vrha stranke da dalju saradnju sa naprednjacima uslove time da Vučić pre izbora pismeno garantuje SPS da će Dačić biti mandatar za sastav nove vlade. Ukoliko se to ne desi, po tom predlogu, socijalisti će preći u opoziciju - objašnjava naš izvor iz samog vrha SPS. Prema njegovim rečima, računica 'pobunjenika' kaže da Vučić, posle najavljenog bojkota izbora od strane dela opozicije, ima znatno oslabljenu pregovaračku poziciju i da mu nikako ne treba da se kači sa SPS.


- Oni veruju da Vučić mora po svaku cenu da sačuva koaliciju sa SPS jer samo tako zadržava visok legitimitet. Kažu da bi SNS bio u velikom problemu ako bi SPS prešao u opoziciju. Naprednjaci bi najverovatnije mogli i sami da formiraju vladu, ali ta vlada ne bi bila ovako jaka, a socijalisti bi iz pozicije parlamentarne opozicije mogli znatno da sebi podignu rejting i tako na nekim sledećim izborima dobiju mnogo više glasova. To su argumenti 'pobunjenika' sa kojima će oni izaći pred Dačića - prenosi naš sagovornik.

A Zorana preko Amerikanaca
lobira da ona bude premijerka

Članica SNS Zorana Mihajlović preko Amerikanaca uveliko lobira da ona bude premijerka posle predstojećih parlamentarnih izbora, saznaje Informer!

- Mihajlovićeva je zacrtala da bude sledeća premijera i za to obilato koristi svoje veze sa američkim diplomatama - prenosi naš izvor, podsećajući da je Mihajlovićeva i ranije preko nekih medija vodila ličnu kampanju za premijersku funkciju.

Da u ovoj priči ima istine mogla bi da potvrdi i izjava lidera JS Dragana Markovića Palme, Dačićevog koalicionog partnera, koji je već javno rekao da bi Dačić trebalo da bude novi premijer. Doduše, Palma je to rekao objašnjavajući da je Dačić idealni kandidat koalicije SPS-JS.


- Mi to treba jasno da kažemo pre izbora, ali to ne znači da nećemo da sarađujemo sa koalicijom ili strankom koja ima više glasova i koja bi se logično pitala ko je mandatar - ističe Marković.
Sam Ivica Dačić, komentarišući ove navode, ističe da je prerano govoriti o kandidatima SPS za premijera, mada nije isključio da to bude upravo on.

Moj ugao

MILENKO JOVANOV
POTPREDSEDNIK GO SNS


Samo potpuno lud čovek može da dođe na ideju da ucenjuje Vučića. Bolje bi im bilo da se ne upuštaju u takve avanture.

- Po pravilu, mesto mandatara pripada stranci koja osvoji najviše glasova. Palmina izjava nije usmerena protiv bilo koga. Marković je rekao samo ono što se od svih stranaka uvek očekuje, a to je da imaju svoje kandidate kada izlaze na izbore. Mi smo uvek imali kandidate kada smo nastupali na izborima i normalno je da svoje predloge iznesemo pred javnost. Ipak, nismo naivni da smatramo da ćemo da osvojimo najveći broj glasova... - naglašava Dačić, dok član Predsedništva SPS Novica Tončev tvrdi da neće biti nikakve ucene.


- Neko namerno širi lažne glasine. Premijerska fotelja mora da ima uporište u izbornom rezultatu, a mi nismo baš u poziciji da ucenjujemo jer SNS ima stabilnu većinu za vladu i bez nas. Uostalom, pred našom partijom su trenutno unutarstranački izazovi, analiza rezultata i konsolidacija stranačkih organa. Socijalisti se trenutno bave sobom i svojim problemima - podvlači Tončev.

Da se ja pitam

MILAN ANTONIJEVIĆ
FOND ZA OTVORENO DRUŠTVO


Danas se nastavljaju razgovori vlasti i opozicije na FPN. Ponovo će se razgovarati o medijima i finansiranju izborne kampanje. Zbog osetljivosti te teme neophodno je da se još jedan dijalog posveti tome.

Nemaju tu snagu


Politikolog Jelena Vukoičić, na drugoj strani, upozorava da su socijalisti blizu ivice izbornog cenzusa.
- SPS trenutno ima jednocifreni procenat podrške birača, koji verovatno ne prelazi šest ili sedam procenata. Nema političke logike u tome da lider stranke sa manjom podrškom bude premijer. Osim toga, upitno je da li će podrška SPS uopšte trebati najjačoj stranci u zemlji kad se uzmu u obzir snaga i rejting SNS - zaključuje Vukoičićeva.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Penziner

pre 4 godine

Nek prvo na izborima. osvoje POVERENJE NARODA. pa nek onda traze mesto premijera !!! Ovako ce alavi SPS imati jos manje nego sto su imali na predhodnim izborima, garant !!!

ivan

pre 4 godine

Dačić ima jedan hedikiep da je bio Miloševićevac. Takvog ministra do sada nismo imali. Ja do sada nikada nisam glasao za njega ali sad ću sigurno. Bilo mi je dosta Miloševića a sada mi je dosta Vučića, Pa bez njega ni vetar nemože da duva gde hoće već tamo gde on kaže. Slažem se da je uradio dosta za Srbiju ali kad otvoriš novine uvek je samo on a gde su ostali. Radi još neko za Srbiju. Dačiću svaka ti čast za sve što si uradio u poslednje vreme Ko je povukao priznanje Kosova a da to nije Dačić odradio Verujem da ovaj komentar neće biti objavljen jer nisam veličao Vučića ali će se onda pokazati da je Informer Vučićev i da nemamo pravo svog uzražavanja

Marcco

pre 4 godine

... odradile su pare, ustupci i kompenzacije... Kao što su i priznanja odadile pare, ustipci i kompenzacije...

milan

pre 4 godine

za koga glasati kad razmisliš nema boljeg trenutno pa ISTO

milica

pre 4 godine

BEZ PUNO ZNANJA ,MISLIM DA JE DACIC NAJSPOSOBNIJI MINISTAR SPOLJNE POLITIKE ,BEZ KONKURENCIJE:))

Sandra

pre 4 godine

SPS je rak rana ove zemlje. Prvo su iznedrili Miloševića koji je kriv za rat, sankcije i na kraju bombardovanje Srbije. Oni nisu mogli da smene svog vođu koji je donosio pogubne odluke za srpski narod. Zatim se SPS uvukao u stranku DSS kod Koštunice i ti kadrovi su nas potkradali u privatizaciji od 2004. do 2008.godine. Zatim je Dačić ucenjivao Tadića od 2008. do 2012. godine, tako da se mnoge reforme nisu sprovele, pri čemu su sve firme (Galenika, Dunav osiguranje, Srbija gas - gde su gazdovali sps-ovci) napravile gubitke. SNS sa SPS- om će se pokazati u istoriji kao veoma loš dvojac bez kormilara. Ukoliko SNS očisti svoje redove i počne primenjivati evropski civilizacijski model vlasti, moguće je da će od ove Srbije ipak nešto biti u budućnosti. Ali ako se nastavi ovako kao dosad, mi smo propali, narod će jednostavno pobeći iz ove zemlje u kojoj je navodno "počelo zlatno doba". Sada se konačno vidi da ga nema ni na pomolu.

Anarhista

pre 4 godine

Hеће одустати од лагодног живота ни по цену живота. Само гласајте, нека вас гуле до вечности.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija