• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.09.2019

15:41

ĐURIĆ: Tadić ne bi trebalo da priča o KiM, ostavio je pustoš!

Politika

ĐURIĆ: Tadić ne bi trebalo da priča o KiM, ostavio je pustoš!

Podeli vest

Potpredsednik SNS Marko Ðurić izjavio je danas da je bivši predsednik Srbije Boris Tadić svoju sposobnost i rešenost da brani srpski narod na Kosovu i Metohiji i njegove interese pokazao u martu 2004. godine, kada su naši sunarodnici bili izloženi najbrutalnijem pogromu, dok se vlast u Beogradu pravila da se to događa na nekom drugom kontinentu

 

- Da ima imalo ljudske i političke pristojnosti, Tadić više nikada ne bi izustio nijednu reč o Kosovu i Metohiji, jer za sobom je ostavio pustoš u svakom smislu - naveo je Ðurić u pisanoj izjavi.

On je tako reagovao na najnovije ocene Tadića, koje su preneli mediji, da vlast namerava da "poturi" građanima neku odluku o Kosovu kako bi se dodvorila međunarodnoj zajednici i lišila nas elementarnih nacionalnih prava na tom prostoru.

Jasno je, ističe Ðurić, da je Tadić bio glavni kreator politike prema Kosovu i Metohiji dok je bio na vlasti, ali se, kaže, radije krio iza razgovora na tehničkom nivou.

Na te razgovore je, dodaje Ðurić, slao beznačajne osobe kako se građani Srbije ne bi dosetili da je na delu prodaja nacionalnih interesa za opstanak jednog režima na vlasti.

- Nije bilo ničeg ''tehničkog'' u tome što je Tadić izmestio dijalog o KiM iz UN na teren EU, niti u iscrtavanju faktičke granice između centralne Srbije i njene južne pokrajine, niti u očigledno namerno orkestriranom fijasku Srbije pred Međunarodnim sudom pravde - rekao je Ðurić.

On je naveo da je aktuelna vlast, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem i SNS, nasledila od Borisa Tadića situaciju u kojoj se od Srbije očekivao nastavak političke i diplomatske bezuslovne predaje.

- Ali, čitavu deceniju uspevamo da odolevamo pritiscima i da stvari polako preokrećemo u našu korist - podvukao je Ðurić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija