• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

08.09.2019

16:43

(FOTO) DELEGACIJA SRBIJE na sajmu CIFIT 2019. u Sjamenu!

Politika

(FOTO) DELEGACIJA SRBIJE na sajmu CIFIT 2019. u Sjamenu!

Podeli vest

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan danas je na Međunarodnom kineskom sajmu za investicije i trgovinu - CIFIT 2019 u Sjamenu predstavio zvaničnicima i predstavnicima kineskih i drugih kompanija projektne i investicione mogućnosti u oblasti zaštite životne sredine u Srbiji

Drugog dana ove najveće svetske sajamske manifestacije, na kojoj je Srbija počasni gost, svečano je otvoren srpski paviljon, što je bila prilika i povod za bilateralne razgovore i sastanke o mogućoj saradnji i investicijama u različitim oblastima.

Pored delegacije Srbije sa predstavnicima Vlade i uspešnih srpskih kompanija, koju predvodi potpredsednik Vlade i ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, ceremoniju otvaranja srpskog paviljona uveličali su kineski zvaničnici koji su sa velikom pažnjom obišli štandove srpskih privrednika.

Foto: Tanjug

Zaštita životne sredine u svim njenim aspektima jedno je od strateških opredeljenja Srbije, a ujedno finansijski i administrativno zahtevna oblast koja zahteva velika investiciona ulaganja, rekao je ministar Goran Trivan na brifingu na temu investicione klime u Srbiji.

On je ukazao da je za potrebe investicionog i finansijskog planiranja u sektoru otpadnih voda pripremljen dugoročni investicioni i finansijski plan.

Foto: Tanjug

Do sada je procenjeno da je potrebno više od 8,5 milijardi evra sredstava za aproksimaciju u čitavoj oblasti, od čega najviše za ulaganja u infrastrukturu za upravljanje vodama, rekao je ministar.

Trivan je objasnio da je plan prioritetnih investicija izrađen za projekte koji počinju do 2029. godine, na osnovu detaljnih lista infrastrukturnih projekata kada su u pitanju potrebne investicije u infrastrukturu u sektoru otpada, otpadnih voda i vode za piće.

Foto: Tanjug

Lista infrastrukturnih projekata za sektor otpada obuhvata 129 projekata, od kojih će 104 početi sa implementacijom do 2029. godine, sa ukupnim troškovima od 1.097 miliona evra, uključujući i 65 miliona evra za pripremu projekata.

Trivan je i danas imao niz razgovora sa predstavnicima srpskih kompanija koje su se predstavile na CIFIT-u, kao i sa predstavnicima kineskih kompanija koje su već investirale u Srbiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija