• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SAVET REM

08.09.2019

23:15

ODGOVOR SAVETA REM MRZITELJIMA IZ SZS: Ne znate šta radite!

Politika

ODGOVOR SAVETA REM MRZITELJIMA IZ SZS: Ne znate šta radite!

Podeli vest

Kampanja se zahuktala. Količina lažnih vesti o radu REM raste eksponencijalno i gotovo je nemoguće pojedinačno odgovoriti na sve što se raznim kanalima emituje. CINS, 'Transparentnost', 'Danas', neka famozna pres-služba SSP... I ne zna se šta je u svemu tome veća laž. Prva je svakako ona koju uporno ponavlja CINS, o izveštaju koji ne postoji, ali oni i dalje tvrde da je 'izveštaj' i da su ga oni videli. Isto tako mogu da ponavljaju da su videli i Jetija, čudovište iz Loh Nesa, male zelene na Marsu, Bambijevu mamu, duhove, megalodona i Šangrila

I nije to nikakva uvreda kako oni kažu. To je jedini mogući odgovor na laž pošto ne postoji izveštaj REM koji nije usvojen na njegovom Savetu i objavljen na sajtu. Samim tim svaka rasprava o tome šta piše u nečemu što ne postoji, jeste besmislena, baš kao i rasprava o tome da li zemlja počiva na leđima kornjače ili zmije.

Druga stvar jesu pokušaji da se tuđa laž pretvori u našu laž, što je probala 'Transparentnost'. Mesecima ponavljamo da zakon ne predviđa da pravimo izveštaje, što, na kraju potvrdi i 'Transparentnost', ali uz priču da ni izveštaj o količini reklama u kampanji, koji šaljemo Agenciji za borbu protiv korupcije, nije po zakonu i ne treba da ga dostavljamo.

A trebalo bi da znaju da, baš po zakonu, u sprovođenju kontrole izveštaja o troškovima izbornih kampanja političkih subjekata, koji obuhvata i oglašavanja na elektronskim medijima, kada Agencija nama uputi takav zahtev, mi, opet po zakonu, imamo dužnost da to i uradimo. I da nema u našem izveštaju nikakvih cenovnika, jer se cenovnicima ne bavimo, i da Agencija do njih može da dođe na isti način kao i do našeg izveštaja - uputi zahtev televizijama.

Na kraju, tu je i nesrećni pokušaj pres-službe SSP da pronađe savetnicu REM koja ne postoji, i da nekome uputi poruku da se čuva, što niko nije shvatio. Da li REM od pres-službe, pres-služba od REM, Malkom Iks od metka koji ga je pogodio pre više od pedeset godina, SSP od takve pres-službe, svi mi od SSP... Ne znamo, niti je uostalom bitno. Bitno je nešto drugo. To što se mediji u Srbiji kroz ovakvu kampanju suštinski zalažu za ukidanje slobode štampe.

Zato što bi ispunjavanje zahteva koji od REM traže da prekrši zakon i prestane da se bavi regulacijom tržišta i uslova (što jeste način da se obezbedi pluralizam), i da, umesto toga, počne da uređuje informativne programe i određuje ko će se i koliko u njima pojavljivati, logično vodilo ka sledećem nastavku: da se, posle toga, formiraju i tela koja će isto to raditi i u štampanim medijima i na internetu.

Pa bi imali situaciju u kojoj neko može, na primer privatnom listu "Nedeljnik", da naredi da mora da ima dva teksta o opoziciji, tri o vlasti i da ima jedan intervju sa nekim ko je iz vlasti, a dva sa nekim iz opozicije.

U poslednjoj fazi mogao bi neko i da određuje, svakome, koliko sme objava na Tviteru da ima protiv vlasti, a koliko protiv opozicije. I ako vam to izgleda blesavo, nije uopšte, jer se, zahtevom da REM postane komesar, upravo za to zalažete. I za one koji bi od Srbije da naprave takvu, komesarsku zemlju. Nadamo se da znate šta radite.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17