• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.09.2019

20:33

JOŠ SE USUĐUJU I DA PROTESTUJU! Ambasadorka Srbije odbila da primi protestnu notu Hrvatske!

Politika

JOŠ SE USUĐUJU I DA PROTESTUJU! Ambasadorka Srbije odbila da primi protestnu notu Hrvatske!

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je danas da je pozvalo ambasadorku Srbije Miru Nikolić kako bi izrazilo protest zbog pokušaja, kako kažu u Zagrebu, nenajavljenog i nezakonitog ulaska pripadnika vojske Srbije u tu zemlju, prenosi Hina, navodeći da je ambasadorka odbila da primi protestnu notu

Kako se navodi, na sastanku je hrvatska strana osudila pokušaj ulaska pripadnika vojske Srbije "bez znanja i saglasnosti hrvatskih vlasti i bez poštovanja propisanog postupka najave", kao i da je Ministarstvo izrazilo protest i navedeni događaj ocenilo kao provokaciju sa ciljem izazivanja incidenta.

Ministarstvo je navelo i da su i reakcije zvaničnika iz Srbije koje su usledile, "nastavak neprimerenog postupanja i već duže vreme prisutnog obrasca javnoga govora u Srbiji usmjerenog protiv Hrvatske".

- Ovo je još jedna potvrda da Srbija nije spremna da se suoči sa sopstvenom prošlošću i odgovornošću za ratove 90-ih godina - navodi se u saopštenju hrvatskog Ministarstva.

SRPSKI VOJNICI MOGU ULAZITI U HRVATSKU KAD ŽELE! Vulin ZAGRMEO: Krstičević da shvata da ovo nije ni '91 ni '41!



Kadeti Vojne akademije koji su u subotu krenuli u Hrvatsku s namerom da prisustvuju bogosluženju za jasenovačke žrtve vraćeni su sa prelaza Batrovci-Bajakovo.

Delegacija je zaustavljena, zadržana i pretresena.

U prtljagu su im bile službene uniforme, što je, kako su istakli u Ministarstvu odbrane, potpuno dozvoljeno i u skladu sa pravilima službe, a hrvatski carinici su delegaciji rekli da ne mogu da ih nose.

Hrvatski premijer Andrej Planković je tim povodom rekao da se radi "nenajavljenom, neprijavljenom i nedogovorenom dolasku kako bi boravili na području Jasenovca", odnosno provokaciji.
 

ON JE DOTUKAO HRVATE! Odgovor Lazanskog baca NOVO SVETLO na incident na hrvatskoj granici!

 


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je policijska stanica u Novskoj bila mnogo ranije obaveštena o poseti delegacije Vojske Srbije, ali je rekao da ne želi da detaljnije ulazi u komentare hrvatskog vrha koji su usledili.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aha

pre 4 godine

ponosna srpska vojska se šulja preko granice sa uniformama u gepeku... O TOME TREBATE PISATI......

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17